Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'un 3. Yıldönümünde Açıklamada Bulundu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması" için vatandaşlar, Atatürk Havalimanı'na adeta akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada toplanan kalabalığa konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'un 3. Yıldönümünde Açıklamada Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı'ndaki 15 Temmuz'u anma buluşmasında konuştu.

“UZMAN PERSONELİNİ VE ERLERİNİ ALINLARINDAN ÖPÜYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz'da, milletimizin istiklalini ve ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen kahraman milletimizin her bir ferdini selamlıyorum. Peygamber ocağı TSK'nin ülkesine gönülden bağlı her bir subayını, astsubayını, uzman personelini ve erlerini alınlarından öpüyorum." dedi.

“MİLLİ İRADEYE SIMSIKI SAHİP ÇIKMIŞTIR...”

Erdoğan, "O gece dünyaya örnek teşkil edecek bir dik duruş sergileyen medyamıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, aydınlarımıza buradan şahsım ve milletim adına özellikle teşekkür ediyorum. Millet sokakta istiklalini korurken, milletin vekilleri de orada demokrasiye, milli iradeye sımsıkı sahip çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

“CANİLER BUNU BİLE YAPTILAR”

Erdoğan, "Önceki darbelerde milli iradeye, Meclis ruhuna saldırı olsa bile Meclis binası fiilen hedef alınmadı. 15 Temmuz'daki darbeye teşebbüs eden caniler bunu bile yaptılar. Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı, Allah'ın izniyle bundan sonra da kalmayacaktır. Bizler milletçe, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, demokrasimize, devletimize sahip çıktıkça, hiçbir gücün eli Allah'ın izniyle oralara ulaşamayacaktır. Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamayacaktır” dedi.

"O MÜPTEZELLER TÜRKİYE'Yİ ELE GEÇİREMEYECEKLER"

Recep Tayyip Erdoğan, "O karanlık gecedeki ezan ve selalar kalplerimizi nasıl bütünleştirdiyse bundan sonra da aynı inanç, heyecan, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz." diyen Erdoğan, "Ruhlarını iblise satanlar var. O müptezeller Türkiye'yi ele geçiremeyecekler" şeklinde konuştu.

“KURDUKLARI TUZAKLARI SAHİPLERİNİN BAŞLARINA GEÇİRDİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Her anımızda özellikle de 15 Temmuz'da şehitlerimizi, gazilerimizi, meydanları dolduran kahramanlarımızı hep kalbimizde yaşatacağız. 15 Temmuz gecesi Türkiye'yi karanlığa gömmek istediler ama başaramadılar. Allah kurdukları tuzakları sahiplerinin başlarına geçirdi” diye ifade etti.

"BU ÜLKEYİ KİMSE İŞGAL EDEMEZ"

“Bakanlığımız tarafından hazırlıkları yürütülen Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın kuruluşu resmen tamamlanmıştır. Biz imanımıza, tarihimize, kültürümüze ve elbette en önemlisi neslimize sahip çıktıkça, Allah'ın izniyle bu ülkeyi kimse işgal edemez, bu milleti kimse köle yapamaz”

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2019, 21:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137