Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık Külliye’den canlı olarak takip etti. Sözleşmeli çalışanlara müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “Kamudaki sözleşmeli personelin kamuya geçirilmesini değerlendirdik. Mali idareler dahil olmak üzere sözleşmelerin kadroya geçmesi için 3 yıl bu statüde çalışma şartı aranacak. Sözleşmeliden kadroluya geçiş 3 artı 1 yıllık zamanda gerçekleşecek. Henüz bu süreyi doldurmayanlar 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edecek. 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamalarda Bulundu

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Toplantıyı Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık Külliye’den canlı olarak takip etti..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şu şekilde;

3 hafta aradan sonraki toplantıda ülkemizin geleceğine ilişkin önemli konular vardı.

Hasan Keyf Tüneli ve bağlantılarını yaptığımız 8 Kasım'da İsveç Başbakanı'nı ağırladık. 1992 yılında kurulan 2021 yılındaki zirve ile de şu anki halini alan Türk Devletleri Teşkilatı uluslararası yapılar arasına girdi.

KKTC'nin gözlemci üye olarak teşkilata girmesi, önemli bir kazanım olmuştur.

İSTİKLAL SALDIRISI

İstiklal Saldırısında 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Olayın faili kısa sürede yakalandı. Bağlantılı kişileri de yakaladık. Biz bu tür saldırılarla verilen mesajları gayet iyi anlıyor, gerekli cevapları sahada veriyoruz. Bu yıl birlikte toparlanma teması ile yapılan G20 zirvesinde ülkemizin küresel krizlere ilişkin katkılarını liderlerle görüştük. Sağlıktan dijital dönüşüme, göçe kadar dünyayı zorlayan her konuda ülkemizin yapacağı katkıları anlatarak samimi bir iş birliği çağrısında bulunmay sürdüreceğiz.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Ukrayna ve Rus liderler görüşmeler yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta bir dizi telefon görüşmesi yaptık ve tahıl sevkiyatının 120 gün daha uzatılmasını sağladık. Amacımız kalıcı barışa kadar bu temasları sürdürmektir. Sağlıktan dijital dönüşüme, terörle mücadeleden göçe kadar dünyayı zorlayan her konuda ülkemizin insanlığa yapacağı katkıları anlatarak daha geniş ve samimi iş birliği çağrısında bulunmayı sürdüreceğiz.

Tüm dünyada gıda ve enerji başlıklarıyla tartışılan krizin asıl sebebinin küresel yönetim ve güvenlik sistemindeki çarpıklıklar olduğu tespitimiz giderek daha çok benimsenmektedir.

Güney sınırlarında kayıplar veren terör örgütü, havan saldırılarıyla masumların kanını akıtarak yine kirli yüzünü göstermiştir. Terör örgütünü son militanına kadar yok etme ahtimizi tekrarlıyoruz.

Yolları, köprüleri ile iftihar verici bir yerleşim yeri olarak tamamladık. Dünyanın 5. büyük barajı olan Yusufeli Barajı'nın hayırlı olmasını diliyoruz. Emeği geçenlee tebrik ediyoruz. Yusufeli Barajı kendini 7 yılda finanse edecek.

DÜZCE DEPREMİ

Bakanlarımız ve tüm kurumlarımız Düzce'de vatandaşlarımızın yanındadır. Kayıp olmaması en büyük tesellimizdir. 4 bin aile çadırı kuruldu. Acil yardım öneneği olarak 87milyon lira deprem bölgsinde kullanıldı. Ağır hasar aldığı tespit edilen 457 konutun yerine TOKİ tarafından yenileri süratle inşa edilecektir.

Yükseköğrenim öğrenciler için yaptığımız yurtların, Selçuklu Organize Sanayinde 1000'in üzerinde dükkanın Konya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Yarın turizimcilerimz ile bir araya geleceğiz. Çarşamba büyükelçileri kabul edeceğiz. Perşembe Milli Güvenlik Kurulumuzu toplayacağız.

TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELESİ

Son dönemde sınırlarımızda yoğunlaşan Güvenlik tehditlerini değerlendirdik. 7 şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ülkemizin sınırlarını 30 km derinliğinde bir güvenlik şeridiyle koruma kararımız her hadise ile güçlenmektedir. Binlerce kilometre öteden gelip her yeri yakıp yıkanlar Türkiye'ye saygı duymak zorundadır. Kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz. İsim değişikliği oyunlarına tahammül etmek zorunda değiliz. Demokrasi nutukları çekenlere önce ülkelerinde teröristlere bakmaları gerekiyor. Türkiye maruz kaldığı sayısız amborgaya rağmen kendi ihtiyaçlarını karşılayacak seviye gelmiştir.

Türkiye düşmanı lobilerin zorlaması ile eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışanların yönetim seviyesinde bu gerçekle yaşamak zorunda kaldıklarını görüyoruz.

Vatan topraklarının ve insanlarımızın güvenliğini ilgilendiren adımları atarken kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz.

Diplomatik ilişkilerde temel ilkelerden ödün vermeden dönemin şartlarına göre hareket edilmesi gerektiğini biliyoruz. Halen sınır harekatları yürüttüğümüz yerlerde bundan sonrası için endişesi olmasın. Biz kimseye ayrımcılık yapmayız. Attığımız her adım hepimiz için daha güzel bir geleceğin Alt Yapısını yapacağız. Özellikle de biz yaşatmak ve ihya etmek için varız. Hiç kimse Türkiye'nin huzur çemberini genişlecek askeri harekatlarından rahatsız olmasın.

Karşımıza çıkartılan teröristlerin de üzerimize salanları da tek bir şehidimizin tırnağına değişmeyiz. Gül bahçesine girer gibi toprağa verdiğimiz her insanımız bir gurur vesilesidir. Her şehidimiz öfkemizi perçinleyen bir yürek yaramızdır. Bu ülkenin kan dökülerek teslim alınamayacağını son örneği 15 Temmuzdur. Yıllardır ecellerini bekledikleri dağlarda kurda kuşa yem olan teröristlerin kullanım süresi artık dolmuştur. Kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamacaklar. Diyarbakır özellikle hassas.

Türkiye son 20 yılda olduğu gibi çalışma hayatında da çok önemli bir mesafe kat etmiştir. En yüksek asgari ücret artış zamları gelir vergisi dışında bıraklıma gibi uygulamalar son dönemde yapılmıştır. Türkiye Eylül ayında en yüksek istihdam rakamlarına ulaşmıştır. Bilindiği gibi kamu çalışanları için yapılan sözleşmede önemli kararlar alındı. Bunlardan biri uzun yıllardır beklenen ek gösterge artışı meselesini çözüme kavuşturmuştur.

"SÖZLEŞMELİ PERSONEL STATÜSÜNÜ YENİDEN BELİRLEDİK"

Kamudaki sözleşmeli personelin kamuya geçirilmesini değerlendirdik. Mali idareler dahil olmak üzere sözleşmelerin kadroya geçmesi için 3 yıl bu statüde çalılma şartı aranacak. Sözleşmeliden kadroluya geçiş 3 artı 1 yılıık zamanda gerçekleşecek. Henüz bu süreyi doldurmayanlar 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edecek. 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir.

Kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli kadro statüsünü daha sürdürebilir hala getirmeyi hedefliyoruz. 424 bin sözleşmeliye ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. EYT çalışmalarını da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız.

Mesleki eğitimi güçlendirmek için yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini almaya devam ediyoruz. Meslek liselerimizde doluluk artıyor. Burayı artık en seçkin öğrencilerimiz tercih ediyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2022, 20:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137