Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke ve dünya gündeminin konuşulduğu kabine toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Külliye’de gerçekleştirilen toplantıyı, Millet Haber Ajansı adına televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık da takip etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın açıklamasında Elazığ’a geniş yer ayırdı.

“KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ’NÜ HİZMETE AÇTIK”

Konuşmasına Kömürhan Köprüsü’nün açılışıyla başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yılın 2. günü Fırat Nehri üzerinde inşa ettiğimiz Kömürhan Köprüsü ve bağlantı yolunu hizmete açtık. Bu eser ülkemizin doğu-batı ve kuzey-güney ulaşım ağının en önemli noktalarından biridir” dedi.

“20 BİN KONUTUN KALANINI DA YAZA KADAR BİTİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra 25 Ocak’taki Elazığ ziyaretine değindi. Deprem konutlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “25 Ocak'ta Elazığ'a gittik. Toplamda 8 bin konutun anahtarını hak sahiplerine verdik. Elazığ'da inşa ettiğimiz 20 bin konutun kalanını da yaza kadar bitireceğiz. Bu tür projelerde sadece konut yapmıyoruz. Okulu, camisi, çarşısı ve yeşil alanlarıyla adeta yepyeni şehirler inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLDU”

Konutların hayırlı olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elazığ'da köy konutları yöre halkının ihtiyaçlarını karşılayacak planlama ve projesiyle örnek bir çalışma oldu. Bir kez daha bu konutların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZE HİZMET VERİLECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında Elazığ’da açılışını yaptığı İpek Yolu Uluslararası Çocuk Ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’ne de değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elazığ ziyaretimizde Avrupa'nın en büyük çocuk ve gençlik merkezinin resmi açılışını da yaptık. Yazılım, kodlama, tarım, binicilik, okçuluk sporlarına kadar gençlerimize hizmet verilecek” şeklinde konuştu.