Cumhurbaşkanı Erdoğan Cem Evleri Temel Atma ve Açılış Töreninde Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans sistemiyle Karakoçan Merkez Cem Evi açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cem Evleri Temel Atma ve Açılış Töreninde Açıklamalarda Bulundu

Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nde Karakoçan Merkez Cem Evi açılış töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen Cem Evi açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans sistemiyle katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı programda Elazığlılara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının satır başları şu şekilde;

Bugün burada 4 cemevinin açılışı, 7 cemevinin de temel atma töreni vesilesiyle bir aradayız. Dergahlarımızda ilim ve ahlak birlikte yol yürür. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir. Hacı Bektaş-ı Veli ve evlatları ocaklarımızı bu gaye ile kurmuşlar, yaşatmışlardır. Bu büyük medeniyete sahip çıkmak, gelişmesi için gayret göstermek, her birimizin vazifesidir.  Karakoçan, Altındağ, Erzincan ve Kemah'ta hizmete açacağımız dört cemevini kullanacak vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Temeli açılacak cemevlerinin de bir an önce hizmete açılmasını diliyorum. Dergahımızdan gelip geçen konan göçen herkesten Allah razı olsun diyor, her birine rahmet diliyorum. Bu mekanlar aşk ocağıdır, edep ocağıdır. Buralar Hz. Peygamber ve ehlibeytine aşık olanların durağıdır. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir. Asırlardır Anadolu topraklarını yoğuran Yunus Emre gibi gönül sultanları hizmetleriyle millet olma şuurumuzu geliştirmişlerdir.

KARAKOÇAN CEM EVİ AÇILIŞ TÖRENİ

TORAMAN: CEM EVİ’NİN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Sayın Cumhurbaşkanım zatı devletlerinizi Elazığ’dan Karakoçan’dan hürmetle selamlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım talimatlarınızla tamamladığımız Cem Evi’mizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Allah birliğimizi daim etsin” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HAYIRLI OLSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Karakoçan Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği; Valimiz Dr. Ömer Toraman, Karakoçan Merkez Cem Evi Dedesi Karakoçan Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Artut, Pircemal Abdal Dergahı Dedesi Cemal Dedeoğlu, Kavalcık Cemevi Dedesi Cafer Özüpak. Ömer Bey burada da çevre düzenlemesini, peyzajını süratle halledelim. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2022, 15:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137