CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ELAZIĞLA İLGİLİ KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Gurup Toplantısında Elazığ depremi ile ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “ Elazığ-Malatya depreminin ardından AK Parti Meclis Grubu olarak başlattığımız yardım kampanyasında yaklaşık 1 milyon 600 bin lira toplandı. Grup yönetimimiz bu parayı AFAD hesabına aktaracak ’dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ELAZIĞLA İLGİLİ KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Gurup Toplantısında Elazığ depremi ile ilgili konuştu.

ELAZIĞ'A VE MALATYA'YA İNŞA EDİLECEK KONUTLAR

Elazığ-Malatya depreminin ardından enkaz kaldırma, ağır hasarlı binaların boşaltılması ve tehlike arz edenlerin yıkımı ile hasar tespiti çalışmaları 12 günde tamamlandı.

Buna göre Elazığ’da yıkık 263 bina, ağır hasarlı 7 bin 698 bina, orta hasarlı bin 540 bina tespit edildi.

Bu binalarda toplamda 19 bin 821 bağımsız birim bulunuyor.

Malatya’da ise 370 yıkık bina, 2 bin 794 ağır hasarlı bina, 621 orta hasarlı bina olduğu, bu binalarda 6 bin 691 bağımsız birim bulunduğu belirlendi.

Netice itibariyle Elazığ’da 19 bin 180, Malatya’da 4 bin 432 yeni konut yapılması gerektiği ortaya çıktı.

Şu ana kadar Elazığ’da 960 ve Malatya’da 678 konutun, yıl sonunda teslimleri yapılacak şekilde inşasına başlandı. Elazığ’da TOKİ’nin daha önce inşa ettiği 400 konuta da vatandaşlarımız taşınmaya başladı. Diğer konutların inşasıyla ilgili çalışmalar süratle devam ediyor. Hedefimiz bir yıl içinde 23 bin 612 konutun tamamını bitirip vatandaşlarımıza teslim etmektir.

Bu projeler, konutlar yanında okullarıyla, camileriyle, parklarıyla, millet bahçeleriyle, yollarıyla, alışveriş merkezleriyle tam tekmil yaşam alanları olarak planlanıyor ve yapılıyor.

Güçlendirme yapılacak yerler için de vatandaşlarımıza konut başına 27 bin liraya kadar destek veriyoruz. Ağır hasarlı binalardaki dairelerin maliklerine AFAD vasıtasıyla 11 bin lira, kiracılarına 5 bin lira, orta hasarlı binalardaki daireler için de yine 5 bin lira yardım yapıyoruz.

"DEPREME HAZIRLIK ÇALIŞMALARINI DEVLETLE VATANDAŞIN BİRLİKTE YÜRÜTMESİ GEREKİYOR"

Devlet, elbette felakete uğrayan vatandaşının yanında olacak. Ancak, depreme hazırlık çalışmalarını devletle vatandaşın birlikte yürütmesi gerekiyor.

Vatandaşlarımızdan, sahibi oldukları yapıların risk seviyesini hemen tespit ettirip, depreme dayanıksız olanları süratle dönüştürmelerini bekliyoruz. Bugüne kadar 22 milyon vatandaşımızın oturduğu konutların depreme dayanaklılığı teyit edildi. Amacımız bu sayıyı kısa sürede önce 35 milyona çıkarmak, sonra da nüfusumuzun tamamına teşmil etmektir. İnşallah milletimizle birlikte bu meselenin de üstesinden gelecek, ülkemizi depreme hazır hale getireceğiz.

"BAŞLATTIĞIMIZ YARDIM KAMPANYASINDA YAKLAŞIK 1 MİLYON 600 BİN LİRA TOPLANDI"

Diğer taraftan, Elazığ-Malatya depreminin ardından AK Parti Meclis Grubu olarak başlattığımız yardım kampanyasında yaklaşık 1 milyon 600 bin lira toplandı.

Grup yönetimimiz bu parayı AFAD hesabına aktaracak.

Yardım kampanyamıza iştirak eden milletvekillerimize ve teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020, 12:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137