Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığlılara Seslendi

Depremin birinci yıl dönümü nedeniyle Elazığ’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yazıkonak Beldesi’ndeki TOKİ konutlarından Elazığlılara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda gakgoşlara yakışan binalar yapıldı” diyerek “Dikey mimari deprem bölgesinde bizim için intihardır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığlılara Seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yazıkonak'ta Elazığ depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek anma ve deprem konutları anahtar teslim törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşma yapacağı tören alanına geçmeden önce kendisini dışarda bekleyen vatandaşlara seslendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI...

Yıkılan binalar yapılır ama giden can geri gelmez. Fakat sizler öyle bir imani tavır ortaya koydunuz ki bize o ortaya koyduğunuz tavırla güç verdiniz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Yardımcım olarak görev yapan Fuat Bey, valimiz bu işin takibini yaptılar, koşturdular.

“GAKGOŞLARA YAKIŞAN BİNALAR YAPILDI”

Şu anda gakgoşlara yakışan binalar yapıldı. Bütün mesele okullarıyla, camileriyle, daireleriyle onlara mutlu bir imkan hazırlamak bizim görevimizdir. Devlet yük değildir, devlet yük alır. Devlet, vatandaşının mutluluğu ile mutlu olur. Bizler de Cumhur İttifakı olarak bu anlayışla millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

“BUNDAN SONRA YAPACAĞIMIZ DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”

Elazığ'a Şehir Hastanesi'ni de yaptık. Eğer bu hastaneler olmasaydı biz o geceyi nasıl atlatırdık. Bütün operasyonlar her şey çok süratli oldu. Bundan sonra yapacağımız daha çok işimiz var. Bakanım '6 ay içinde geri kalanları da bitireceğiz' diyor, böylece gakkoşlar 'bizimki bitmedi' demeyecek, hepsi bitmiş olacak.

“BİRBİRİMİZİ ALLAH İÇİN SEVECEĞİZ”

Kardeşlerim benim sizden bir isteğim var; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Onun için bizim Rabia’mız var. Ne diyoruz; tek millet, tek bayrak, tek varan, tek devlet. Bu yola böyle yürüyeceğiz. Makam mevki için değil birbirimizi Allah için seveceğiz.

Ben gelirken size keyif çayı getirmiştim. Rizeliyim ya. Bu keyif çayını arkadaşlarım size dağıtacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TÖREN ALANINA GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra tören alanına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüye çıkarak Elazığlı vatandaşlara seslenmeye başladı.

ELAZIĞ’DA 20 BİN KONUTUN İNŞASINA KARAR VERDİK

Konutların hak sahibini vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Depremlerin ardından Elazığ'da 20 bin, Malatya'da 6 bin konutun inşasına karar verdik. Depremden sonraki 6 ayda 2 bin 517 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 5 milyar lirayı aşan bir yatırımla 100 bin insanımız için modern ve yepyeni bir şehir inşa etmiş oluyoruz. Türkiye geçmişte maalesef afetlere karşı güvenli bir altyapı kuramamıştır. Yapı stokunun önemli bir bölümü depreme dayanıksız inşa edilmiştir

“8 OKUL İNŞATI SÜRÜYOR”

Depremden sonraki 6 ayda 2517 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 136 derslikli 8 okul inşaatı sürüyor.

1195 konutu Malatya'da vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Özellikle köylerimiz için tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan çok özel projeleri hayata geçirdik. 5 milyar lirayı aşan bir yatırımla Elazığ'da yaklaşık 100 bin insanımız için modern, güvenli yepyeni bir şehir inşa etmiş oluyoruz.

Depremler, seller, heyelanlar, afetlerin önüne geçmek elbette insan iradesini aşan hususlardır. Dünyanın en önemli deprem kuşaklarının üzerinde olan bir ülkede yaşıyoruz. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de depremlerle, sellerle karşılaşıyoruz. Belki önüne geçemeyiz ama en az zarara yol açacak tedbirleri alabiliriz.

“DEPREME DAYANIKLI YAPI İNŞASINDA ÇOK ÖNEMLİ GELİŞME KAT ETTİK”

Türkiye özellikle cumhuriyet dönemindeki plansızlıkların, ihmallerin neticesi olarak afetlere karşı güvenli bir yapı kuramamıştır. Köylerimizde insanların kendi kendilerine yaptıkları evler de afetlere karşı dayanıklı değildir. Marmara depreminden bu gerçek tüm çıplaklığıyla kendini göstermiştir.

Geçtiğimiz yılın başında Elazığ, Malatya, Ekim'de de İzmir depremini yaşadık.

Bilim insanları fay hattındaki depremleri inceleyerek yeni depremlere hazırlıklı olmamız hususunda sık sık sürekli bizleri ikaz ediyor. Milyonlarca yapının dönüşümünün öyle kolay olmadığını sanıyorum. Vicdan ve izan sahibi herkes kabul edecektir.

“DİKEY MİMARİ DEPREM BÖLGESİNDE BİZİM İÇİN İNTİHARDIR”

İşin büyüklüğü bizi harekete geçirmekten alıkoymadı. Belirlediğimiz öncelikler çerçevesinde var gücümüzle çalışıyoruz. Depreme dayanıklı yapı inşasında çok önemli gelişme kat ettik.

Afetlere hazırlık yanında ülkemizin şehirleşme kalitesini de önemsiyoruz. Elazığ ve Malatya'daki deprem konutlarımız bu yaklaşımla inşa edilmiştir. Dikey mimari deprem bölgesinde bizim için intihardır.

“YENİ PROJELERİ YATAY MİMARİ İLE HAZIRLIYORUZ”

Afete karşı hazırlıklarımızı hızlandıracağız. Ülkemizin şehirleşmeye kalitesini yükseltmeyi de önemsiyoruz. Yeni projeleri yatay mimari ile hazırlıyoruz. Son 8-9 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayarak, 6 milyon insanımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Elazığ'a son 18 yılda 16 milyar TL tutarında yatırım yaptık. 2 bin 518 derslik, yurt binaları inşa ettik. 20 bin kişi kapasiteli stadyum inşası sürüyor.

ELAZIĞ’A YAPILAN YATIRIMLAR

Her insanımızın hayat kalitesini yükselttik ve geleceğe ümitle bakmasını sağladık. Elazığ’a son 18 yılda toplam 16 milyar tutarında yatırım yaptık. Bu çerçevede eğitimde 2 bin 518 adet yeni derslik yaptık. Yükseköğrenim öğrencilerimiz için 6 bin 304 kişi kapasiteli yurt binası inşa ettik. Farklı branşlarda toplamda 14 spor tesisi açtık. 20 bin seyircili kapasiteli Elazığspor’umuzun inşası devam ediyor. İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve gençlik Çalışmaları Merkezi’nin açılışını da biraz sonra gerçekleştireceğiz. Eski Emniyet Müdürlüğü alanına 26 bin metrekare alanlık bir millet bahçesi inşa ettik. Şehrimize son 18 yılda bin 38 yataklı şehir hastanemiz ile birlikte toplam 37 sağlık tesisi kazandırdık. Deprem konutları dışında 7 bin 500 konutu da sizlerin hizmetine sunduk. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 33 kilometreden 329 kilometre ilave ile 362 kilometreye çıkardık. Bu ay içerisinde hem Elazığ için hem de bölgemiz için ehemmiyet arz eden 2 ulaştırma projesinin açılışını gerçekleştirdik.

Bunlardan biri Kömürhan Köprüsü Tüneli ve Bağlantı yolları. Diğeri de Diyarbakır Ergani Devegeçidi köprüsü ve bağlantı yolu. Durmak yok yola devam. İnşası devam eden Elazığ - Malatya ayrımı Kuş Sarayı Yolunu, Hazar Yolunu ve Elazığ Sivrice yolunu bu yıl onları da bitiriyoruz. Yapımı süren Elâzığ Harput Yolunu, Elazığ Bingöl Yolunu ve Elazığ Malatya yolundaki muhtelif çeşitli bölümleri de tamamlıyoruz. Demir yollarında Yurt Murat Bağı Hattını, Yolçatı -  Tatvan arasını, Kuşsarayı – Baskil kesimin her şeyini yeniledik. Yolçatı Tatvan Hattı Muratbağı’na 2 adet yol ilave ettik. Palu, Genç, Muş Demir yolunu deplase ederek tamamlayıp hizmetinize sunduk. Malatya – Elazığ, Elazığ – Diyarbakır hızlı tren projelerimiz ile ilgili çalışmalar devam ediyor.  Elazığ’a son 18 yılda 14 baraj inşa ettik. Dilek olay. 14 baraj Elazığ’a inşa ettik. Tamamladığımız tesislerle 40 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Elazığ’a, Karakoçan’a, Kovancılar’a, Akçakiraz ve Sarıcan beldelerimize doğalgazı da getirdik. Akçakiraz İçme Suyu tesisini de bu yıl hizmete veriyoruz. 1400 yıllık medeniye birikimimizin tescillerinden olan Harput’ta ki ata yadigârı eserlerimizi restore ederek ihyasını sağladık. Önümüzdeki dönemde Elazığ çok daha büyük hizmetlerle, eserler le, yatırımlarla buluşmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede yanımızda yer alan Elazığ’a tüm gakgoşlara selamlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin diyorum. Bu duygularla bir kez daha anahtar teslimini yapacağımız konutların ve sosyal tesislerin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Deprem anından bu güne kadar Elazığ’ın yaralarını sarmak için çalışan tüm kurumlarımıza, özellikle de İçişleri Bakanlığımıza ve AFAD’a, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, Hasar Tespitlerini yapmak sureti ile konutların inşasını sağlayan bakanımıza ve TOKİ’ye teşekkür ediyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DEPREM KONUTLARINA BAĞLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından yapımı tamamlanan ve depremzedelerin yerleştiği deprem konutlarına bağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hak sahipleriyle bir süre sohbet etti. Vatandaşlara evlerinizden memnun musunuz diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a depremzedeler evlerinden memnun olduklarını ifade ederek teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2021, 19:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kenan
Kenan - 3 yıl Önce

Elazığ'ın İhya olabilmesi için BÜYÜKŞEHİR olmasını ve PERTEK köprüsünü sayın Cumhurbaşkanımızdan talep etmek lazım.

arif
arif @Kenan - 3 yıl Önce

elazığlı adıyla yorum yapan arkadaş bu ne üsluptur? ne ufku dar insanlarsınız siz. daha iyisini hayal dahi edemiyorsunuz."anan seni doğurdu" ne demek? insanların daha büyük evde yaşama gibi basit bir refah seviyesini bile çok görüyorsunuz siz gerçekten iflah olmazsınız

Elazığlı
Elazığlı @Kenan - 3 yıl Önce

Mustafa paşalı sanki anan seni futbol sahasında doğurdu neyen yetmi 2+1 .Beğenmiyorsan arsanı vermeme hakkın var git kendin yap. Sanki size zorla satan var.

GS 1905
GS 1905 @Kenan - 3 yıl Önce

Pertek Köprüsünü Yaptırırsa Gürsel Erol Yaptırır.Çünkü Dile Getiren, Çabalayan Gündem Eden Tek Vekil.Digerlerinin Umrunda Değil...Adam Gibi Adam Gürsel Başkan!!!

mustafa paşalı
mustafa paşalı @Kenan - 3 yıl Önce

bunlar olunca Elazığ şaha kalkar Kenan arkadaş doğru seli, sonra kim tutar bizi
konutlar büyür 75 metre kare 100
100 metre kare 130 olur
yapılan binalarda kot farkı var zafranda bizmişende giriyon 3.kat ters dubleks gibi in iki kat aşağı hoppala 2 aa azdaha in 1.kat
tebrik ederim

Harputlu
Harputlu - 3 yıl Önce

Heyyyyyyy gidi Akp heyyyyyy ne günlere kaldın ...bir avuç insana hitap ediyor ..bu işler böyle ne ekersen onu biçersin .etme bulma dünyası ...zam zulüm eziyet ve sonuç bu vaziyet ...

Elazığ 23
Elazığ 23 @Harputlu - 3 yıl Önce

Pandemi olmasa İstasyon Meydanında bunun 100 katı kalabalık toplanırdı merak etme. Harputlu Reis sağken siz iktidar olmayı rüyada bile göremezsiniz.

Elazizli
Elazizli @Harputlu - 3 yıl Önce

Elazizli: Salgın nedeniyle sadece ev sahipleri o alana alındı. Boş gevezeliklere karnı tok insanların. Önemli olan icraat bak 1 senede 8000 inci ev teslim edildi. Ne güzel devletim var

Kral 23
Kral 23 - 3 yıl Önce

Bu şehri büyükşehir yapın gerisi hikaye önemli olan budur kandırmayın şehri yazık

halla halla
halla halla - 3 yıl Önce

reisimiz yukarida DİKEY MİMARİ DEPREM BÖLGESİNDE BİZİM İÇİN İNTİHARDIR demis. Ancak ne hikmetse depremden sonra belediye elazigin heryerine 10 kat verdi. Gulermisin aglarmisin

Nida
Nida - 3 yıl Önce

Tabi ya gakkoşlara yakışan evler olmuş saray yavrusu maşAllah neyi n tarafa koysak boş kalacak yazık ya minyatür evleri nasılda yakıştırmış gakkoşlara ağam bizden eğleni valla

cemil
cemil @Nida - 3 yıl Önce

devlet vatandaşın ölüsünü bile çıkaramadı cümlesinide kurmuş.kendini belli etmiş.30 yıl önceki teknolojiyle şimdiyi bir tutuyor..bunların standart cümleleri vardır onlardan biride bu.başka standart cümleleri ise şunlar : eskiden yag ve seker kuyrugu vardı ekmegi karneyle alıyorduk gılıjdaroğlu sskyı batırdı. bu cümleleri kuranı gordugunuz zaman oradan uzaklasın

Tolunay
Tolunay @Nida - 3 yıl Önce

Elazizli, sondan başlayayım. Partizanlığı yapan sensin. Yapmasan, burada dertli olan ve doğru söyleyen insanların karşısında olmazdın. Eskiden mi örnek vereceğiz? Çok güzel. Eskiden asgari ücret ile 32 çeyrek altın alıyordu, şimdi 4 adet. Eskiden örnek verip son 20 yılda yapılan yanlışları kapatamazsın. Sizde sürekli aynı argümanları tekrarlamak gibi bir huy var. Siz, partizanı olduğunuz kişilerin bütün yanlışlarını doğrulama gibi de bir vazife üstlenmişsiniz. Sizle ortak paydada buluşamayız.

Elazizli
Elazizli @Nida - 3 yıl Önce

Tolunay aDevlet Düzce Sakarya depreminde vatandaşının ölüsünü bile çıkaramadı. Atı süren binicisidir.

Elazığ 23
Elazığ 23 @Nida - 3 yıl Önce

Yerinde yapılan evler eski halinden daha küçük değil. Diğer yerlere gelince TOKİ den 20 yıllığına çok ucuza alınan evler yanında yıkılan evlerin yeri de müteahhite verilip bir ev sahibi daha olunacak. TOKİ nin evlerini beğenmeyen varsa almak zorunda değil bu evlere sahip olmak isteyen çok kişi var. Bir yılda 8 000 konut yapılmış hâlâ burun kıvırıyoruz. Şükür yok kanaat yok partizanlık var çok yazık.

sezgin
sezgin @Nida - 3 yıl Önce

elazizli elindeki klavyeyi usulca kenara bırak çünkü saçmalıyorsun

sezgin
sezgin @Nida - 3 yıl Önce

elazizli elindeki klavyeyi usulca kenara bırak çünkü saçmalıyorsun

Tolunay
Tolunay @Nida - 3 yıl Önce

"Elazizli" rumuzuyla yorum yapan kişiler de kraldan çok kralcılar işte. Hükümet ile devlet arasındaki farkın dahi farkında değil. Bunlar halkın, ezilenin, dertlinin yanında olacağına karşısında oluyorlar. Yorumlara bak, argümanları hep aynı. Neymiş, devlet senin keyfine çalışmazmış. Bu insanlara gel de demokrasiyi anlat, niye vergiyi verdiğimizi anlat, devlet mi millet için var, yoksa millet mi devlet için var, bunu anlat. Gel de anlat...

Elazizli
Elazizli @Nida - 3 yıl Önce

iyi olmuş. Elazığ da 200 m olmayana ev demez burun bükülürdü. Devlet senin keyfine çalışmaz başını sokacağın evler yapar. Beğenmezsen alacak çok insan var.

Zeynep
Zeynep - 3 yıl Önce

Yav neyi elazigda layık üç beş şapşalcı ile elaziga layık oldu layık olan yapılan 70metre kare bülbül yuvalarımı

Hızlı Tren Sadece Tek Cümle
Hızlı Tren Sadece Tek Cümle - 3 yıl Önce

Hızlı Trenle ilgili sadece bir cümle kurmuş. Oysaki Elazığ ve bölge için hayati önemde. Karayolları artık bitti. Yakıt fiyatları almış başını gidiyor. Ucuz ve Güvenli olan Hızlı Tren elazığın birinci önceliğidir.

Olmaz Arkadaş
Olmaz Arkadaş - 3 yıl Önce

Elazığ’dan bir halt olmaz... Dağılın

Gakko
Gakko @Olmaz Arkadaş - 3 yıl Önce

Demekki senden de bir halt olmaz.Belliki sen ELAZIĞLI değilsin olamazsın zaten.


SIRADAKİ HABER

banner137