Elazığ’da meydana gelen depremin ardından şehre gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enkaz bölgelerinde incelemelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÜRSÜRÜ MAHALLESİ’NE GİTTİ

Depremzedelerin cenaze törenine katıldıktan sonra enkaz bölgelerine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk durağı Sürsürü Mahallesi’ndeki enkaz oldu. Enkaz bölgesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

MUSTAFAPAŞA MAHALLESİ’NDEKİ ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Mustafapaşa Mahallesi’ndeki çöken bina alanında inceleme yaptı. Kurtarma çalışmalarındaki son durumu öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkaz altında kalan vatandaşların aileleriyle de görüştü.

İNCELEMELERİNİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan enkaz bölgelerindeki incelemelerinin ardından basın açıklaması yaptı. Kanal Fırat televizyonundan canlı olarak yayınlanan açıklamada; Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin ardından Türkiye genelinde ortaya konulan dayanışmaya teşekkür etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YOĞUM BAKIMDA OLAN HASTA SAYIMIZ ÇOK AZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çalışmaları yürüten UMKE, Kızılay, Jandarma askerimizle yapılan bu çalışmalarla şu ana kadar çok sayıda insanımızı enkaz altından, 40 kadar çıkarmış bulunuyoruz. Ancak 22 maalesef ölümüz var. Allah rahmet eylesin. Yine bini aşkın yaralımız var ve bunlar hastanede. Yoğun bakımda olan hasta sayımız çok az. Onlarla ilgili çalışmalarımızda yapılıyor. Kendilerine şifa diliyorum” ifadelerinde bulundu.

ERDOĞAN: MİLLETÇE ORTAYA KOYDUĞUMUZ DAYANIŞMA İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enkazlarda ki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Arkadaşlarımız buradan aldıkları ses ile gidiyor. Köpeklerle, teknik cihazlarla, ses dinleme cihazları ile sürdürüyorlar ve inşallah sonuna kadar bu gayretle devam edecekler ve bakan arkadaşlarımız sonuna kadar takipçisi olacak. Devletimiz tüm imkânlarını kurumları ile sürdürülecek. Ama yaralı ama canlı insanımıza ulaşma gayretindeyiz. Bu konu ile ilgili olarak milletçe ortaya koyduğunuz, koyduğumuz dayanışma için teşekkür ederim” diye kaydetti.

ERDOĞAN: DEVLETİMİZİN PARA TOPLAMAYA İHTİYACI YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir şeyi hatırlatmam lazım. Bu zamanlarda bazıları fırsat kollamaya çalışıyor. Biz bu fırsatlara kapı aramayalım. Devletimizin para toplamaya ihtiyacı yok. Biri illa yardımcı olacaksa da AFAD ile Kızılay’ımız ile yapılır toplanıp dağıtılır. Bu fırsat kollayıcılara fırsat vermeyelim. Tekrar milletimizin başı sağ olsun. Ölen kardeşlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.