Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıkladığı Konut Fiyatları Depremzedeleri Memnun Etti

Elazığ’da hak sahibi depremzedeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı konut fiyatlarından memnun olduklarını açıklayarak, devam eden inşaatların bir an önce tamamlanmasını talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıkladığı Konut Fiyatları Depremzedeleri Memnun Etti

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, 2 şehirde 20 binden fazla konut ise ağır hasar gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde Elazığ’da 20 bin civarında konutun inşa edilmesi için depremin hemen ardından çalışma başlatıldı. Bu kapsamda şehir merkezinde Dilek ile Petek Sitelerinin olduğu yerde 179 daire ve Bizmişen bölgesinde ise 781, Yazıkonak beldesinde 381 konut, 1 Cami ve 10 iş yerinin inşaatı bitti. Kısa sürede hak sahiplerine verilecek daire sayısı bin 341'e yükselirken yıl sonuna kadar bu rakamın 8 bine ulaşmasının hedeflendiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da, depremzedelerin merakla beklediği konutların fiyatlarını açıkladı.


MUHTAR: DEPREMZEDELER FİYATLARDAN MEMNUN KALDI
Fiyatlardan memnun olduklarını belirten Sürsürü Mahallesi Muhtarı Ergün Gül, “Kira fiyatına ev sahibi olacağız. Kışa giriyoruz. Bir an önce bu evlerin daha hızlandırılması lazım. Çünkü konteynerlerde kalanlar var ve sıkıntı olacak. Bir an önce bitirilip evlerine geçmeleri lazım. Fiyatlardan memnunuz. Ciddi anlamda uygun bir fiyata gelmiş. Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.
Şu ana kadar şikayet duymadıklarına değinin ve evlere kira öder gibi ödeme yaparak sahip olunacağını anımsatan Gül, kendisine gelen vatandaşların hepsinin fiyatlardan memnun kaldığını, bu şartlarda 500-700, 700 ile 900 arası taksitli bir şekilde sıfır faizle ödeme şartının cazip olduğunu kaydetti.



"DEVLETİMİZ HERZAMAN VATANDAŞIN YANINDA"
Hak sahiplerinden Gürkan Barata ise "Hak sahibi olarak cumhurbaşkanımızın açıkladığı fiyatlar uygundur. Devletten istediğimiz bir an önce evlere kavuşmamız. Kış ayı geliyor ve vatandaş konteynerlerde kalıyor. Bu da soğuk olacak. Bir an evvel hak sahiplerinin hakkına kavuşmasını talep ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Allah devletimizden razı olsun. Her zaman vatandaşın yanında. Her mağduriyetini gideriyor. Memnunuz, kira öder gibi hepimiz hak sahibi olarak hakkımıza kavuşacağız” diye konuştu.

“FİYAT OLARAK İYİ”
Köylerdeki hak sahiplerinden Fikret Gürtük de "Ben köylerdeki hak sahiplerindenim. Fiyat olarak iyi. Kış gelmeden bu işler daha önceden yapılabilirdi. Fiyattan ziyade zaman konusunda sıkıntı var. İnşallah soğuklar gelmeden vatandaşların mağduriyetleri giderilir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Turan
Turan - 4 yıl Önce

Allah kimseye kendi evini parayla tekrar aldırtmasın.

Hakkı
Hakkı @Turan - 4 yıl Önce

Allah yardımcıları olsun ..amin

Elazığlı23
Elazığlı23 - 4 yıl Önce

150 bin ₺ maliyeti olan 90m2 evi 220 ye vatandasa satın sonra herkez bedava ev sahibi oldu ne guzel memleket ya nerede %40 indirim Abdullahpasa yolun altı 10 kat ustu 10 kat ne hikmetse ortası 5 kat toki. duzgun imar yapilsaydi kimsenin cebinden 1 kurus cikmadan 180 m2 evi olurdu 1600 tl maasli emekli 900 tl kendi evine para odeyip gecinecek

İlginc
İlginc - 4 yıl Önce

Yaw bu millet kendi evini parayla tekrar satın aldı kimse de sormadı bu kadar yardım dask ödemeleri vergilerimiz nerede diye

Elazığlı
Elazığlı @İlginc - 4 yıl Önce

Senin gibilere bedava ev, yanında araba ve bir de iş verilmeli ki devletin devlet olduğu anlaşılsın :)

Kürşat
Kürşat - 4 yıl Önce

Bre zavallilar,kendi evin yine senin,ister arsa olarak sat,ister muteahhide kentsel dönüşüm kredisi ile yaptır,istersen sen yap.Hala farketmediniz mi? Körün istediği bir göz, ALLAH verdi iki göz.Nankorluk edeni kör eder.Bilesiniz.
Anlaşılan bu yorumları yapanların depremzede olmadıkları belli.
"Fitne uykudadır, uyandırana lânet olsun." Buyurulmustur.

ali2323
ali2323 - 4 yıl Önce

Ver mehteriiii...

Korkut
Korkut - 4 yıl Önce

Hangi sigorta şirketine dask yaptırmış san,sigorta şirketleri ortada ,git iste,olmadı mahkemeye ver.Vatandaşa ne,devlete ne.Sacmalamayı bırakın.

ali2323
ali2323 @Korkut - 4 yıl Önce

dask'ın ne olduğunu bilmiyorsun. Bence git sen bak dask nedir? Kime aittir?

10 bin tl peşinat veren herkese ek %20 indirim yapılsın
10 bin tl peşinat veren herkese ek %20 indirim yapılsın - 4 yıl Önce

Evin borcunu kapatana ek %20 daha indirim olacakmış yani yine parası olana zengin olana mı yarayacak lütfen dile getiriniz en azında 10 bin peşinat verebilen herkese ek %20 daha indirim yapılmalı ve düşülen parada aylık taksitlerle tekrar hesaplanıp düşürülmeli hem vatandaşımız daha uygun ev sahibi olabilir hemde aylık ödemeleri biraz daha düşerek zor durumda bırakılmaz.


SIRADAKİ HABER

banner137