Cumhurbaşkanlığı uçağı ile komşu şehir Diyarbakır Havalimanı’na inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına ait otobüsle şehir merkezine hareket etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yol güzergahında 10 metre arayla polisler görevlendirildi. Yol güzergahında Türkçe ve Kürtçe ‘Hoşgeldiniz’ pankartları ile direklere Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının asıldığı görüldü. 

SEVGİ SELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

CUMHURBAŞKANI KONUŞMAYA BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük sevgi seli içerisinde Diyarbakır Valiliği önünde toplanan vatandaşlara hitap ediyor. 

Vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK yanlıları iki de bir barış diyorlar. Elinde silah olanlar barış olur mu? Biz çocukları dağlara kaçırılmış anaları unutmuyoruz.  Biz her zaman olduğu gibi bugünde Diyarbakır'ı geliştirmenin çabası içerisindeyiz. Biz bu şehrin güzel insanlarını Allah için sevdik. Bunun içinde ülkemizin diğer 80 şehriyle birlikte Diyarbakır'a da aşlka sevgiyle tutkuyla hizmet ediyoruz. Sizin hakkınıza el uzatmaya kalkan karşısında beni ve arkadaşlarımı bulur. Diyarbakır bizim kalbimiz. Bu coğrafyayı koparıp almaya çalışan, bizim kalbimizi sökmeye çalışır. İnşallah aydınlık bir gelecek bizi bekliyor" dedi. 

"DİYARBAKIR TÜRKİYE'NİN MÜHRÜDÜR"

Türkiye nasıl İstanbul'suz, İzmir'siz, Trabzon'suz, Antalya'sız, Erzurum'suz olamazsa asla Diyarbakır'sız da olamaz. Çünkü Diyarbakır bizim kalbimiz. Bu coğrafyayı, bu halkı bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalışıyor demektir. Diyarbakır Türkiye'nin mührüdür. El uzatılmasına asla izin vermeyiz. Rabbim kaderimizi bu coğrafyada birlikte yazmış, bizim geçmişiz gibi geleceğimiz de ortak.

"BİZ SÜRATLİ BİR REFORM SÜRECİ BAŞLATTIK"

2001 yılında arkadaşlarımızla bir araya geldik. Yeni bir parti kurmaya karar verdik, adını adalet ve kalkınma kavramlarıyla ifade ettik. 2002'de başa gelince kolları sıvadık, hataları telafi ederek geleceği inşa etmenin içerisine girdik. Bir yandan demokraside ekonomide yaşanan sorunlar insanımızı adeta hayatından bezdirmişti. Biz süratli bir reform süreci başlattık. Yatırımları artırarak, dev projeleri hayata geçirrerek ülkemizi 3 kat büyüttük. Üniversitesi olmayan kralbet ilimiz yok. Eğitimde devrim gerçekleştirdik. Sağlıkta hastanelerimizi her türlü aracı gereciyle donatarak büyük bir dönüşüme imza attık. Diyarbakır Kayapınar'da da bir şehir hastanesinin kurulması için çalışmalarımız sürüyor. Ulaşımda Türkiye'de 6 bin 100 km yol vardı, 19 bin km yol ilave ettik. Hızlı ten hatlarını kurduk, ulaşım devrimini gerçekleştirdik.

"ERGANİ VE BİSMİL İLÇELERİNE BU YIL DOĞALGAZI VERİYORUZ"

Diyarbakır'ın Ergani ve Bismil ilçelerine bu yıl doğalgazı veriyoruz. PKK terör örgütü yaptıklarımızı bombalıyor. Bunlar hain, alçak, bunlar benim Kürt kardeşlerimi sevmiyor. Sormak lazım, burada belediyeler elinizdeyken ne yaptınız? Kayyumlar atandı bakın her yer nasıl değişmeye başladı. Bir de bu aşk meselesi. Diyarbakır'ı şanına yakışır stadyuma da kavuşturmak istiyoruz. İnşallah bu yıl Ağustos ayında hizmete girecek. GAP'ın en önemli sulama projelerinde de Diyarbakır'ı 1 milyon alanı sulamaya açacak baraj ve tesislerin çalışmaları sürüyor.

Suriçini Diyarbakır'a ve bölgemize yakışır hale getirmek istiyoruz. Çok sayıda tarihi eser olduğu için çalışmalar hassas ilerliyor. Bölgenin alt yapısı baştan sona yenileniyor. Sokaklar tümüyle elden geçiriliyor. Suriçine ilk etapta 44 sonrasında 2 bin Diyarbakır evi yapıp turizmin hizmetine sunacağız.

"AJAN TERÖRİSTLER BURAYA GELİYOR MU?"

Niçin Diyarbakır turizmde patlama yapmasın, neden? Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Ajan teröristler buraya geliyor mu? Gelirler. Onların işi gücü karıştırmak. Onlar mikserdir mikser ama terör mikseri.

Bu hain örgüt artık hiçbir vatandaşımızın evini başına yıkamayacak. Bu alçak örgüt hiçbir vatandaşımızın evladını zorla elinden alamayacak. Bu kalleş örgüt artık çocuğuyla, kardeşiyle, anası babasıyla tehdit ederek kimsenin siyasi iradesini rehin alamayacak. Alırlar, nerede alırlar? Avrupa'da, Almanya'da, Hollanda'da, Avusturya'da, Belçika'da, İsviçre'de alırlar ama Türkiye'de alamayacaklar.

"BİZİM TEK MUHATTAPIMIZ SİZSİNİZ"

İsviçre parlamento önünde benim dev resmim var şakağıma silah dayamışlar öldürün diyorlar. Yürüyüş yapıyorlar. Kardeşlerim, Allah'ın verdiği bu canı ondan başka kimse alamaz. Yola çıktığımızda kefenimizi giydik. Devletimiz askeriyle polisiyle kurucusuyla tüm kamu görevlileriyle sizin yanınızdadıer. Bölücü örgütle iş birliği içinde FETÖ'nün hainlerini de devletten temizledik, temizliyoruz. Artık devletin içinde sizi örgütün kucağına atacak kimse kalmayacak. Bizim muhatabımız sizsiniz.

"TEK ŞARTIMIZ KİMSENİN ELİNDE SİLAH OLMAYACAK"

Başbakanlığım döneminde Kürtçe dili, kurslar serbest oldu mu? Seçim kampanyalarında Kürtçe bu kampanyalar yapılabildi mi? Biz özgürlüklerin teminatı olduk. Bütün yaptıklarımız sizlere helal olan haklardır. Biz söyleyecek sözü olan derdi olan herkesle konuşmaya yol yürümeye varız, tek şartımız kimsenin elinde silah olmayacak!

Seçim sandığını, mermi sandığıyla değiştirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Onlar sizi Kandil'e göndermek istiyor, biz sizi Meclis'e götürmek istiyoruz.