Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kredi ve Burs Ödemeleri Erken Yatacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK yurdunda düzenlenen iftar programında gençlerle iftar yaptı. Erdoğan "Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için bu ayın 25'inden itibaren yatıracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kredi ve Burs Ödemeleri Erken Yatacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki KYK Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu’nda katıldığı iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başlar şu şekilde:

Bizim okul hayatımız, Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik bakımdan çok çalkantılı çok sıkıntılı bir döneminde geçti.

Bir yandan ideolojik gerilimlerin ve kavgaların, diğer yandan ise yoksulluk. Hepsinin üzerine bir de 12 Eylül darbesinin altında eğitimimizi tamamlamaya çalıştık.

Bizim evlatlarımızda hem koalisyonların yol açtığı siyasi istikrarsızlığın hem de vesayetin tüm çirkin yüzünü sergilediği siyasi ve sosyal çalkantıların gölgesinde eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürdüler.

"KIZ EVLATLARIMIN YAŞADIĞI SIKINTILARI ASLA UNUTAMAM"

Özellikle kız evlatlarımın yaşadığı sıkıntıları ve onları aşmak için çektiğimiz çileyi asla unutamam. Ve kızlarımızın anneleri okul kapılarında kızlarımızı almak için beklerlerdi. Bir taraftan polis bir diğer taraftan kızlarımızın anneleri.

Sizler ise çoğunlukla hayata gözlerini AK Parti döneminde açmış bir nesilsiniz. Ülkemizi ve dünyayı AK Parti'nin ülkemize kazandırdığı eserler ve hizmetlerin penceresinden gördünüz ve tanıdınız. Bu süreçte sizlerde ülkemizin yaşadığı sınamalara şahit oldunuz.

Birileri başka şeyler söyleyebilir ama ben bu gençliğe TEKNOFEST Gençliği diyorum. 2053 vizyonuna sahip çıkan bir gençlik görüyorum. Gençlerimizin ülke sınırlarını aşan başarılarıyla gurur duyuyoruz. Biz ayrım yapmıyoruz.

PENÇE-KİLİT OPERASYONU

Bugün 13.10 itibarıyla 45 tane terösit bedeli ödedi ve sayı daha da artacak, bütün inlere mağaralara komandolar giriyor. 3 şehidimiz var.

"TÜRKİYE'NİN HER VİLAYETİNDE ÜNİVERSİTEMİZ VAR"

Göreve gelirken ülkemizi 4 temel ilke üzerinde yükselteceğimizi açıkladık. Eğitim, sağlık, adalet İlk sıraya eğitimi koyduk. Üniversite kapılarında yığılmalar vardı. Şimdi hiç kimseyi açıkta bırakmıyoruz.

Üniversite sayımızı 78'e çıkardık. Türkiye'nin her vilayetinde üniversitemiz var. Yurtlarımızın sayısın 190'dan 782'ye çıkardık.

Geçen hafta kimseye haber vermeden Hakkari'ye gittik ve iftarımızı askerimizle yaptık. Sonra şehre giderek gençler ve hocaların bulunduğu bir mekanda sohbet yaptık.

BURS VE KREDİ MÜJDESİ

Yurtlarda kalan öğrencilerimize aylık 850 TL nakdi, ayrıca internet ve diğer imkanlar sunuyoruz. Bu yıl kredi veya burs alan 1304 bin öğrencimiz var.

Kredi ödemelerini her ay 5-ila 10 arasında yatırıyorduk. Bu ay için 25'inde hesaplara yatıracağız.

Spor'da en büyük atılımları bizim dönemimizde gerçekleşti. Ülkemizin her bir yerine stadlar, kapalı spor salonları ve sahalar yaptık. 

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2022, 21:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mornink
Mornink - 2 yıl Önce

Sen de olmasan bu millet mujdeye hasret kalavak..Bunlarin neresi mujde...emekli bu ay maas alaca mujdee,memur maas alacak buyuk muujdeee,yakita zaam var sadece mujde,,,mujdeleriniz cok ola

?
? - 2 yıl Önce

Şu.cumhurbaskanim neden memurlara ikramiye yok işçi memur kadar alıyor adalet istiyoruz bu konu da

A
A - 2 yıl Önce

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu lisesi yanındaki ormanlık alanda gencecik öğrenciler günün her saatinde uyuşturucu kullanıyor. Burası tam şebekenin odağı günde en az 50 kişi gelip uyuşturucu kullanıyor. Kaç kere ihbar ettik ne gelen var ne giden. Yazıktır bu gençlere engelleyin şu mübarek gün

şimdi ne değişti
şimdi ne değişti - 2 yıl Önce

Sayın cumhurbaşkanı, bu ara üniversiteler de bayağı intihar olayları oluyor, acaba onun farkında mı?

SIRADAKİ HABER

banner137