Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen uluslararası konferansın yapıldığı otelden ayrıldı, havalimanına doğru hareket etti. Yaklaşık 4 saattir devam eden konferansın bildirisinin yayımlanması bekleniyor.

Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Berlin'de düzenlenen uluslararası konferans 4 saattir devam ediyor.

Liderler konferansın yapıldığı otelden ayrılmaya başladı. İlk olarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson otelden ayrıldı.

ERDOĞAN HAVALİMANINA DOĞRU HAREKET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da otelden ayrılarak havalimanına doğru hareket etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ise otelden ayrılıp ayrılmadığıyla ilgili herhangi bir bilginin bulunmadığı öğrenildi.

Yaklaşık 4 saattir devam eden konferansın bildirisinin yayımlanması bekleniyor.

LİBYA'DA TARAFLARIN TALEPLERİ

UMH cephesi; silah desteğinin durdurulması, Libya'nın meşru hükümetinin tanınması, Libya'nın enerji kaynaklarının yabancı ülkelere verilmemesi ve Hafter milislerinin meşru hükümete karşı illegal bir savaşın neticesinde ele geçirilen topraklardan çekilmesini istiyor.

Hafter tarafının talepleri ise UMH kontrolündeki Libya Merkez Bankasının yönetimine Hafter güçlerinin dahil edilmesi, ateşkes anlaşması durumunda UMH'ye bağlı milislerin silahsızlandırılması, Hafter'e bağlı silahlı milislerin Trablus'da konuşlandırılması ve muhtemel bir siyasi çözüm sonucunda Hafter'in silah gücüyle sağladığı toprak kazanımları ile direkt orantılı olarak siyasi güç elde etmesi olarak sıralanıyor.