Hayatını kaybeden Elazığ'ın Kanaat önderi Hafız Abdullah Nazırlı’nın İzzetpaşa Camisi’ndeki cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cenaze namazının kılınmasının hemen ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Hafız Abdullah Nazırlı ile yaptıkları son görüşmeyi ve merhum Nazırlı'nın vasiyetini açıkladı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MERHUM NAZIRLI’NIN VASİYETİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami avlusunda Hafız Abdullah Nazırlı’yı anlatarak, “Şu anda musallada çok değerli hocamızı hakka uğurlamak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Az önce diyanet işleri başkanımızın izah ettiği gibi Elâzığ’da deprem konutları ile ilgili konutları teslim etmeye geldiğimizde hocamızı hastanede ziyaret ettik. O gün hastanede kendisini ziyaretimizde milletvekili arkadaşlarımızda yanımdaydı. O gün bizlerden bir vasiyette bulundu. Bir durum olmadığı durumda bizler bu durumu ifa edeceğiz inşallah geleceğiz dedik. Rabbim bu fırsatı bize verdi. Bugün hakka uğurlama merasiminde bizde burada bulundu” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÇOK UZUN ZAMANDIR HOCAMIZI TANIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok uzun zamandır kendisini tanıdıklarını belirterek, “Uzun zamandır hocamızı tanıyoruz. Binlerce hafızı yetiştirmek sureti ile bizim her şeyimizin korunmasına görevli olacak hafızları yetiştirmiş olması en güzel şeydir. Böyle bir görevi ifa etmek büyük bir fazilet erbabının işidir. Bunun için Abdullah Nazırlı hocam evindeki ziyaretlerimizdeki sohbeti ile dinledik. Eserleri ile de hoş sohbet konusundaki emsallerini gördük. Rabbim evlatları ile de bunun devamını gösterir.  Kendisinden biz hep hoşnuttuk. 106 yıllık bir ömür. Hastanedeki ziyaretinde gördük. Allah’a hamd olsun. Hafızlığında en ufak bir gerileme yok. 106 yaşında o ayetlerini nasıl okuyor diye görünce şaşırdık. Rabbim bizleri sevgili habibi ile muamma etsin. Sizler vesilenizi yaptınız ve son olarak ta en güzellerinden hep birlikte birer Fatiha okumak sureti ile son yolculuğuna uğurlayacağız” ifadelerini kullandı.