Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Özellikle kadın ve gençlik kollarımızla, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini tespit ederek hemen gidermeliyiz. Vatandaşımız ‘kimse bizim sesimizi duymuyor’ düşüncesine kapılmamalı. Evinde tenceresi kaynamayan vatandaşımız kalmasın” değerlendirmesi yaptı.

Erdoğan başkanlığında önceki gün telekonferans yöntemiyle gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, ramazan ayında yapılacak çalışmalar ve salgın sonrasındaki normalleşme süreci ele alındı. MYK’da Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya ve Mahir Ünal ile Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam birer sunum yaptı.

Kaya, yapılan sosyal yardımlar ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çam da ramazan bayramında yapılacak çalışmalar hakkında kurulu bilgilendirdi.

Ünal da yaptığı sunumda sosyal medyanın özellikle bu dönemde daha iyi kullanılmasının önemine dikkat çekerek, son dönemde haberleri bu mecradan alma oranının arttığını, sadece kaynağı net olan doğru bilgilerin paylaşılmasını istedi.

UYARILAR YAPTI

Edinilen bilgiye göre toplantıda Erdoğan, koronavirüsle ilgili tedbirlerin “keyfi” değil, Bilim Kurulu’nun önerisiyle alındığını, milletin bu kurallara riayet ettiğini, bunun sürdürülmesi gerektiğini belirterek, “Evinde kalan vatandaşımızın yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz” dedi. Erdoğan bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesinin önemine dikkati çekti. Koronavirüs nedeniyle zor bir süreçten geçildiğini, ramazanda sosyal yardımların daha da önem kazandığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Dünyada kim yardım istiyorsa elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Bu ayda da çalışmalarımızı; özellikle kadın ve gençlik kollarımız; vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini tespit ederek hemen gidermeliyiz. Vatandaşımız ‘kimse bizim sesimizi duymuyor’ düşüncesine kapılmamalı. 4 milyondan fazla aileye 1000’er liralık yardımı yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Evinde tencere kaynamayan vatandaşımız kalmamalı. Teşkilatlarım