6 yaşındaki Elazığlı Taha Sis’in beynindeki tümör Elazığ’da tedavi edilememiş Taha’nın ailesine İstanbul’daki özel bir hastane tavsiye edilmişti.

TAHA SİS KEMOTERAPİ İÇİN ELAZIĞ’A GERİ DÖNMÜŞTÜ

Sis ailesi maddi durumlarının iyi olmadığını belirterek, çocuklarını kaybetmek istemediklerini dile getirdiler. Ailenin bu sesi kısa süre içerisinde şehir genelinde ses getirdi. Öyle ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taha Sis’in annesi Azine Sis ile görüşerek tüm imkanları kullanacaklarını ifade etmişti. Bu görüşmenin ardından küçük Taha tedavi olacağı hastaneye gitmişti. Ancak Doktorlar Taha’nın beynindeki tümörün büyük olduğunu ve bu şekilde alamayacaklarını önce kemoterapiyle küçültülmesi gerektiğini ifade etmişlerdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEKRAR DEVREDE

Taha ve ailesi ise kemoterapi için Elazığ’a geri dönmüşlerdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küçük Taha için ikinci kez devreye girdi. Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Taha’nın ailesiyle tekrar görüşerek kemoterapi sürecinin İstanbul’da devam etmesini söyledi. Bunun üzerine aile apar topar, dün uçakla İstanbul’a gönderildi.

TAHA SİS’İN TEDAVİNE BAŞLANDI

Taha’nın kemoterapi sürecinin de İstanbul’da olmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede süreci takip edeceğini belirtti. Taha Sis de İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugün ilk tedavine başladı.

VİDEO