Cumhurbaşkanı Recep Tayyp Erdoğan, üç ülkey kapsayan Afrka zyaretnn lk ayağını tamamlayarak Cezayr’den Gambya’ya geçerken uçakta gazeteclerle sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilere Elazığ'da meydana gelen depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

24 BİN 402 ÇADIR GÖNDERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen bölgeye 24 bin 402 çadır, 26 bin 500 yatak, 40 bin gıda kolisinin sevk edildiğini ve günlük 50 bin kumanya dağıtımı yapıldığını, bakanların ve ilgili kurumların bölgede olduğunu ve kamu kurumlarının normal mesailerine başladığını anlattı.

"100 BİN TL'YE KADAR FAİZSİZ KREDİ VERECEĞİZ"

Hayatın hızla normale dönmesi için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini ve vatandaşlara yardım etmek amacıyla bir adım daha attıklarını söyleyen Erdoğan, "Elazığ ve Malatya'da, burası ilk defa açıklanıyor özellikle bilmenizi istiyorum, KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı'nı devreye alıyoruz. Depremden zarar gören KOBİ'lerimiz anlaşmalı bankalarda işletme başına 100 bin TL'ye kadar bir yıl ödemesiz, 24 ay vadeli, faizsiz kredi kullanabilecek. Ayrıca, KOSGEB'e bu yıl ödenmesi gereken borçları da 2020 yılının sonuna erteliyoruz. Son olarak, bankalara KOSGEB borcu olan KOBİ'lerin bu yılki ödemelerini de 1 Ocak 2021'e erteliyoruz" diye konuştu.