“Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi” Söyleşisi Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde “pandemi sürecinde kütüphaneler ve Cumhurbaşkanlığı millet kütüphanesi” konulu söyleşiyle de Elazığlılarla buluştu.

“Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi” Söyleşisi Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, Fırat Üniversitesi Atatürk Kütür Merkezi’nde düzenlenen “Pandemi Sürecinde Kütüphaneler ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi” isimli söyleşi programında akademik ve idari personel ile bir araya geldi.

Düzenlenen söyleşi programına, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, fakülte dekanları, akademisyenler ve davetliler katıldı.

GÖKTAŞ: BİLİM VE TEKNOLOJİNİN NE KADAR GELİŞTİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Bizim akademik hayatımızın en büyük parçasını kütüphanedeki bilgi kaynakları oluşturuyor. İlk başladığım sıralar kütüphanemizde dijital olarak hemen hemen hiçbir kaynak yada veri söz konusu değil. Türkiye’de veri tabanları daha yeni yeni gündeme gelmişti. Tabi ondan öncesinde bizim akranlarımız biliyor; biz herhangi bir konuda bilimsel araştırma yapmak için Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin kütüphanesine giderdik. Orada anahtar kelimeleri oradaki uzman arkadaşlara verirdik. Onlar tarardı, bize çarşaf listeler verirdi. Sonra da o kaynakları bulup fotokopilerini çekip Elazığ’a dönerdik. Ama günümüzde hepimiz bilim ve teknolojinin ne kadar geliştiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

TUĞLU: ÇOK YOĞUN BİR İLGİ VARDI

Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Tuğlu, “Termal kameralar oluyor. İlk günlerde ateş önemli bir belirtiydi. Kitap sterilizasyon makinalarını biz pandemi başlamadan önce almıştık. İçeride birçok farklı kütüphanemiz olduğu için o cihazlardan kullanıyorduk. Hizmet veren her noktaya sensörlü dezenfektanlar konuldu. Okuma salonlarındaki sandalye sayıları azaltıldı. Tanıtım Hizmetleri Kurumsal İletişim birimimiz tarafından özellikle kütüphaneler açıldığı zaman çok yoğun bir ilgi vardı. Bununla ilgili Şubat ayında açılacak olan, Mayıs sonuna kadar 20 günde tamamıyla turlar dolmuştu. Özellikle okullar turlar halinde geliyorlardı” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137