Elazığ’daki yıkıcı depremin ardından hasar gören binalar tahliye edilmiş ve vatandaşların o binalara girilmemesi istenmişti.

Yaşanan bu durumu fırsata çeviren bazı kişiler ise o binalara girerek hırsızlık girişiminde bulundu.

Konuyla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; Çarşı Mahallesi ve Sarayatik Mahallesi’nde hırsızlık yapıldığının tespit edildiği ve bu olayla ilgili 5 kişinin tutuklandığı belirtildi.

İşte Cumhuriyet Başsavcılığının o açıklaması; 24/01/2020 tarihinde ilimizde meydana gelen depremde hasar gören binalarda hırsızlık olayları olduğu yönünde alınan ihbarlar üzerine kolluk kuvvetlerince yapılan çalışmalar neticesinde Elazığ Merkez Çarşı Mahallesi Kutlu sokak üzerinde bulunan hasarlı binalardan birinde ve yine Elazığ Merkez Sarayatik Mahallesi Bosna Hersek Bulvarı üzerinde  bulunan hasarlı binalardan birinde olmak üzere iki ayrı sokakta hırsızlık olayı tesbit edilmiş ve her iki olay nedeniyle gözaltına alınan şüpheliler S.G., İ.G ile Y.D., A.D. ve M.E., 11/02/2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerine müteakip tutuklanmaları talebi ile sevk edildikleri Elazığ Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderilmiştir. Olaylarla ilgili başlatılan soruşturmalar devam etmektedir.