Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yargı mensupları eşleri dayanışma derneği adına kermes düzenlendi.

Amaç Yetim ve İhtiyaç sahibi ailelerdi.

Stantlar kuruldu, el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

“DERNEĞİN ÇOCUKLARIN EĞİTİMLERİNE KATKI AMACIYLA BURS FAALİYETLERİ VAR”

Ankara merkezli derneğin önemine değinen Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, “Yargı Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği Ankara merkezli bir derneğimiz. Başında sayın müsteşarımızın eşleri, sayın hanımefendi var. Derneğin faaliyeti kapsamında yargı mensuplarımızdan ahirete intikal ederek geride bıraktıkları çocuklarının eğitimlerine katkı amacıyla burs faaliyetleri var. Yine birden fazla çocuğu eğitim gören mübaşirimiz, hizmetlimiz, katiplerimiz, müdürlerimizin çocuklarına burs faaliyetleri var. Bu kapsamda derneğin tabi kaynak ihtiyacı hasıl olmuş. Yukarıdan bize bir rica geldi. Biz de bu ricayı kırmamak adına Elazığ adliyesi olarak bu kermesi tahsil ettik. Kermesin düzenlenmesinde emeği geçen kıymetli müdürlerimize, belediyemize, ceza evi personellerimize herkese teşekkür ediyorum. Sizler de buraya kadar yoruldunuz. Geldiğiniz, zahmet ettiğiniz için ve yapacağınız katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.  Allah herkesin hayrını makbul eylesin” ifadelerine yer verdi.

“GÜZEL, ÖZEL, ANLAMALI BİR ETKİNLİK”

Açılan kermesin güzel ve anlamlı bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Çalışanlar kermesi buraya kadar getirdiler. Güzel bir etkinlik, özel bir etkinlik, anlamalı bir etkinlik. Bu açıdan adliye teşkilatımız tebrik ediyorum. Teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“HEM KENDİ MENSUPLARINA HEM DE VATANDAŞLARA DOKUNAN GÜZEL HİZMETLERDE BULUNUYORLAR”

Adalet teşkilatının adalet dağıtmanın yanı sıra bu tür sosyal faaliyetlere, etkinliklere ciddi önem verdiğini söyleyen Vali Kaldırım sözlerine şöyle devam etti: “Adalet çalışanlarımız bu tür etkinliklere katkı veriyorlar destek veriyorlar. Hem kendi mensuplarına hem de vatandaşlara dokunan güzel hizmetlerde bulunuyorlar. Ben kendilerini, eşlerini, ailelerini, derneğimizi tebrik ediyorum. Ülkemizin geleceği için ana unsurumuz, ana kaynağımız olan insan kaynağını yetişmesinde bursta verdikleri katkılar için kendilerini tebrik ediyorum. Teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Elazığ’ımızın da inşallah huzurlu, güvenli, mert, yiğit insanlarıyla yoluna devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kermesin açılışı gerçekleşti.

Kurdele kesiminin ardından davetliler kermesi gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“KERMESİMİZE BÜTÜN ELAZIĞ HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ”

Tüm Elazığlıları kermese davet eden Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz’ın eşi Dr. Nurdane Korkmaz ise “Yargı Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği adına yaptığımız, yetim ve ihtiyaç sahipleri çocuklar adına planlanan bir kermes. Kermes hazırlıklarında adliye çalışanlarımız, ceza evler, hakim, savcı eşlerimiz ve halkımızın katkılarıyla hazırladığımız bir kermes. Kermesimize bütün Elazığ halkımızı davet ediyoruz. Açılalı yarım saat oldu ama talep gayet iyi, iyi gidiyor. Sayın valimiz, jandarma komutanımız açılışa geldiler. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Herkese katkılarında dolayı teşekkür ederim. Kermesimiz iyi gidiyor. İnşallah yarın yine devam edeceğiz. 2 günlük bir kermes bütün Elazığ halkını davet ediyorum” dedi.

“ELDE EDİLEN GELİR FAKİR ÖĞRENCİLERİ OKUTMAK ADINA KULLANILACAK”

Elde edilecek gelirin ihtiyaç sahibi çocuklara umut olacağını söyleyen Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Alçı’nın eşi Funda Alçı da “Bu kermes Yargı mensuplarının, ceza evlerinde çalışanlar ve onların eşlerinin yapmış olduğu el işi pasta çörek ve yine el emeği göz nuru ile hazırlanmış bir kermes. Elde edilen gelir de yine fakir öğrencileri okutmak adına kullanılacak. Biz de bu konuda elimizden gelindiğince yardımcı olmaya çalıştık. Tabi ki halkımızın, avukatlarımızın ve diğer çalışanların eşlerinin desteğiyle güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.