Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse Sosyal Medyada Dönen İddialara Cevap Verdi

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Elazığ Cezaevi ile ilgili olarak sosyal medyada dönen iddialara cevap verdi.. Köse, Sivrice kadın cezaevinin ise tamamlandığını kaydetti.

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse Sosyal Medyada Dönen İddialara Cevap Verdi

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Elazığ cezaevi ile ilgili olarak sosyal medyada dönen iddialara cevap verdi.. Özkan, Sivrice kadın cezaevinin ise tamamlandığını kaydetti.

KÖSE: CEZAEVİ YÖNETİM SİSTEMİMİZDE KİŞİLERİN İŞKENCEYE UĞRAMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, “Şuan ki infaz sistemimizde ve cezaevi yönetim sistemimizde kişilerin işkenceye uğraması mümkün değildir. Çünkü her tarafta kameralar mevcuttur. Çok sıkı bir denetim mekanizması söz konusudur. Hem bakanlık içi hem de bakanlık dışı kurum ve kuruluşlar tarafından denetlenmektedir. Ancak özellikle terör örgütleri bu hususa sürekli vurgu yaparak, kendi sosyal ve yazılı basın yoluyla bunu dile getirerek, hem cezaevi yönetimini zaafa uğratmak hem de devletimizi yıpratma yönünde gayretleri vardır. Bunu aslı şudur; Elazığ’da biliyorsunuz kampüs cezaevi vardır. Ve bu kampüsün içerisinde yüksek güvenlikli cezaevleri vardır. Yüksek güvenlikli cezaevlerinde terör örgütleri istedikleri gibi tabiricaizse at koşturamamaktadır” dedi.

KÖSE: YENİ CEZAEVİ SİSTEMİMİZDE BUNUN ÖNÜNE GEÇİLMİŞTİR

Köse, “Eski düzene alışmış olan terör örgütleri cezaevi ortamında bile 10’ar, 20’şer kişilik gruplarla bir araya gelip aslında dışarıda bulamadıkları ortamı orada meydana getirebiliyorlardı. Ama şimdi yeni cezaevi sistemimizde bunun önüne geçilmiştir. Artık bunu yapamıyorlar. Yapamayınca da bu sefer cezaevi yönetimini zaafa uğratmak. Ve devleti yıpratmak için asılsız idealarla bu şekilde bir tavır içerisinde giriyorlar. Gerçekte böyle bir şey söz konusu değildir. Bizim burada cezaevinde yatan mahkum olsun tutuklu olsun. Doktora gitmek istediğinde aynı gün doktora götürülüyor. Ve cezaevindeki hekimimiz bu kişinin daha üst dereceli bir sağlık merkezinde tedavi görmesi gerektiği kanaat getirirse işlem yapıyor. Ve biz bunu yerine getiriyoruz. Örgüt mensupları çoğu zaman kendi istekleriyle Araştırma Hastanesine gitmek istiyorlar. Tabi ki biz bunu sadece onların beyanları ile bunu yapmamız mümkün değildir. Çünkü biz hangi amaçla bunu yaptıklarını bilmiyoruz. O yüzden hekimimiz bu yönde rapor vermediği müddetçe sadece o kişi talep etti diye o kişiyi hemen göndermemiz mümkün değil” diye konuştu.

KÖSE: AÇIK KADIN CEZAEVİ YAKLAŞIK 20 GÜN ÖNCE FİİLEN HİZMETE GİRMİŞ BULUNMAKTADIR

Sivrice İlçesi’nde yapılan kadın cezaevinin tamamlandığını belirten Köse, “Sivrice’deki açık kadın cezaevi yaklaşık 20 gün önce fiilen hizmete girmiş bulunmaktadır. İnfaz koruma ve memur atamaları yapıldı. Hükümlü kabulüne de başlandı. Şuan itibariyle çalışmaya başlamıştır. Her geçen gün sayının artacağını tahmin ediyoruz” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137