Cumhuriyet Mahallesi’nde 24 Ocak depreminin izlerini taşıyan konutların yıkımları gerçekleştiriliyor.

6.8 büyüklüğündeki depremde Cumhuriyet Mahallesi’nde ağır hasar alan konutlar, Elazığ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yıkım ihalesinin ardından kontrollü bir şekilde yıkılmaya başlandı.

Yıkım ekipleri, çalışmalarını sürdürürken, tankerlerle taşınan sularda aşır toz bulutu oluşmaması için yıkımın gerçekleştirildiği alanlara sıkılıyor.

AYAZ: ŞU AN KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPIMINA BAŞLANMIŞTIR

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fethi Ayaz, “24 Ocak’ta Elazığ’ımız büyük bir deprem yaşadı. Bunun akabinde Acemgülü Sokak’ta bulunan Güneş sitemiz acil ağır ahsarlı olarak hemen devletimiz tarafından yıkıldı. Daha sonra diğer acil hasarlı bölümleri yıkıldı. Şu an kentsel dönüşüm kapsamında yapımına başlanmıştır” ifadelerini kullandı.

AYAZ: YIKIM EKİPLERİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Muhtar Ayaz, “Elazığ Valiliğimiz ve belediyemiz tarafından yıkım ekiplerine verildi. Yıkım ekipleri çalışmalarına başladı. Bundan dolayı Elazığ belediyemize ve Elazığ Valiliğimize teşekkür ederiz. Ağır hasarlı, orta hasarlı binalarda mahkemelik olan vatandaşlarımız mahkeme evraklarıyla birlikte Elazığ Belediyemizin Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne evraklarını teslim etmeleri gerekmektedir. Yıkılması için gerekli çalışmalar yapılması için” şeklinde konuştu.

VİDEO