Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Vahit Dabak, medya grubumuzu ziyaret ederek 3 Mayıs Türkçülük günü dolayısı ile açıklama yaptı.

DABAK: TÜRK’LER ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARA TÜRKÇÜLÜK KALKANIYLA KARŞI KOYACAĞIZ

Başkan Dabak, “Türklerin üzerinde her yıl, her dönem, her asır oyunlar oynanmaktadır. Bu bugüne kadar böyle gelmiştir, yarında devam edecektir. Fakat bu milletin birinci derecede sığınacağı nokta Türkçülük anlayışıdır. Osmanlı’nın yıkılışında da gördük. Osmanlıcılık, İslamcılık, Türkçülük fikirleri arasında öne çıkmıştır. Bu vatanın bu günlere gelmesi yolunda başarıya ulaşmıştır. Aynı olay 1944’de olmuştur, yine Türkçüler ve ülkücüleri bastırmak için 1980 darbesiyle de yapılırmıştır. Bundan sonra da inşallah bütün ülkemiz ve Türk’ler üzerinde oynanan oyunlara Türkçülük kalkanıyla karşı koyacağız” ifadelerini kullandı.

DABAK: KİTAP OKUMAMIZ LAZIM

Başkan Vahit Dabak, “Maalesef günümüz gençliğinin okuma yönünde sıkıntısı var. Bizde Türk Ocakları olarak bu konuda çalışmalarımız var. Önce üniversitemizde bir dernek kurduk. Daha sonra ocağımız çatısı altında 142. kitap okuma etkinliğini yaptık. Her etkinlikte dörde yakın kitap gençlerimiz tarafından okudum taktim ediliyor. Salgından önce bu ocak binamızda yapılıyordu, şimdi sosyal medya üzerinden yapılıyor. Okumamız lazım. Hiç ayırt etmeden bütün kitapları okumamız lazım. Çünkü her yönde kitap okursanız eleştirme, doğruyu daha iyi bulma yolunda daha çabuk ilerlersiniz” şeklinde konuştu.