Elazığ’da yaşayan görme engelli Mehmet Dabakoğlu, azmiyle herkese örnek oluyor.

Yaşar ve Şenay Dabakoğlu çiftinin ikinci çocukları olan Mehmet, görme engelli olarak dünyaya geldi.

Kendisinin azmi ve ailesinin fedakarlıklarıyla büyüyen Mehmet, müziğe ilgi duymaya başladı.

Müzik alanında kendini geliştirmeye çalışan Mehmet, son olarak girdiği üniversite sınavında Gaziantep Üniversitesi Konservatuar bölümünü kazandı.

Özel öğrenci statüsü kapsamında Fırat Üniversitesi Devlet konservatuvarı 2. Sınıfa devam eden Dabakoğlu, ney, piyano ve tef başta olmak üzere 15 çeşit enstrüman çalabiliyor.

Mehmet'in 60 üzerinde repertuarı bulunuyor. Kendisine destek olabilmesi için ailesinin de enstrüman eğitimi aldığı Mehmet'in hedefi, okulunu bitirdikten sonra müzisyen olup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konser vermek.

DABAKOĞLU: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A KONSER VERMEK İSTİYORUM

Mehmet Dabakoğlu, “İkinci sınıfta okuyorum. Öğretmenlerim ve arkadaşlarım var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a konser vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

BABA DABAKOĞLU: MEHMET’İN İYİ YERLERE GELECEĞİNE İNANIYORUM

Baba Dabakoğlu, “Oğlumun burada eğitim alması benim için ayrı bir mutluluk. Zaten ben mümkün olduğu kadar getireceğim inşallah. Elimden geldiği kadar Mehmet’e destek vermek için ut öğrendim. 8 yıldır ut eğitimi alıyorum. Mehmet’in de inşallah iyi yerlere geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

ANNE DABAKOĞLU: SAĞLIK PROBLEMLERİ ÇOK FAZLAYDI

Şenay Dabakoğlu, “1996 yılında Mehmet bize geldi Allah’ın en büyük lütfu bizim için. İki çocuğumuz var bir de ablası var. Mehmet ilk geldiğinde büyük bocalamalar yaşadık. Sağlık problemleri çok fazlaydı, 21 kez ameliyat oldu yurt içinde, yurt dışında. Maddi manevi çok çok yorulduk. Sonra baktık ki bir şey artık yapılamaz eğitimine ağırlık verdik. Planlı programlı ağırlık vererek hiçbir doktorun söylediğine verdikleri raporlara inanmadan elimizden geleni bildiğimizi, bilmediğimizi araştırarak çok şey yaptık” dedi.