Deva Partisi İl Başkanı Murat Dağhan, il yönetimi ile birlikte Sivrice İlçesi’ni ziyaret etti.

İlçe merkezini gezen Murat Dağhan ve yönetim kurulu üyeleri, depremden sonra yapımına başlayan konut alanlarını inceledi.

Daha sonra Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan ile bir araya gelen Murat Dağhan, deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

GÜNDOĞAN: SİYASET HİZMET İÇİN VAR

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, siyasetin hizmet için var olduğunu belirterek, Deva Partisi İl Başkanı Murat Dağhan ve Yönetimine teşekkür etti. “Bu süreç içerisinde tabii ki siyaset hizmet için vardır. Bizlerde bütün siyaset olarak yönetime tabi olan insanların tek gayesi memlekete hizmettir. Bundan dolayı bir farkta gözetmeden Sivriceli olması sebebiyle de ilçemize bir ilgisi var. Sivrice’nin değişimi dönüşümü hakkında yaptıkları ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

DAĞHAN: KIYI ŞERİDİ İLE FAY HATTI ARASINA SIKIŞAN BİR BÖLÜM VAR

Deva Partisi İl Başkanı Murat Dağhan, yaşanan deprem sonrasında Sivrice’nin milat yaşadığını dile getirerek, ilçede var olan olumsuzlukların giderilebileceğini kaydetti. “Bazı olumsuzluklar var bu olumsuzlukların çözümleri de var tabii ki. Maalesef kıyı şeridi ile fay hattı arasına sıkışan bir bölüm var. Burada yapılar istenildiği gibi inşa edilememiş. Birazda mecburiyetten kaynaklı, burada tabii ki bir turizm beldesi olması sebebiyle yapılar çok iç içe yapıldığı için sosyal alanlardan ve tesislerden mahrum bırakılmak zorunda kalmış. Buda Sivrice’nin turizmini etkileyecek. Bundan sonra ki yapılaşmanın daha düzgün daha sağlıklı olması için neler yapılabilir onun üzerine istişare ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DAĞHAN: İNŞALLAH DEPREM BURADA BİR FIRSATA DÖNÜŞÜR

İlçenin deprem konutlarıyla birlikte turizm beldesi olarak anılması için sürecin fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi. “İnşallah deprem burada bir fırsata dönüşür. Sivrice’nin yıllardır göremediği kıymeti bu yapılaşmadan sonra görmesi temennimiz. Deprem konutlarının yapılanması, sosyal alanların yapılanmasından sonra bir turizm beldesi olarak görülmesi için güzel bir yapılaşma olur. Bu alanda gördüğümüz diğer eksiklikte Sivrice’ye girişteki yapılan köprülü kavşaktaki yolun düzeltilmesi gerek” dedi.