Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Semih Işıkver, Baskil’de şehidimiz Fethi Sekin adına yapılan külliyenin yapımını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in üstlenmesinin ardından sert bir açıklama yapmıştı.

O açıklamanın ardından MHP İl Başkanı Semih Işıkver’den yeni bir açıklama daha geldi.

IŞIKVER: KAMUOYU OLUŞTURMAYA ÇALIŞMASI TAKDİRE ŞAYANDIR

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Semih Işıkver, “Kıymetli Elazığlılar; Şehit Fethi Sekin Külliyesi üzerinden devam eden tartışmalar ve akabinde ortaya çıkan durum kamuoyunun malumu üzeredir. Mübarek şehidimizin aziz hatırasını incitmemek, şehidimizin kabri ve çevresinin fikriyat ve zikriyatı ne olduğu bilinen İzmir BŞB Tunç Soyer isimli şahsiyet tarafından yaptırılmasını engellemek maksadıyla yapmış olduğumuz açıklamalar da siz Değerli Elazığlıların malumu üzeredir. Elazığ gibi bir Türk/İslam Beldesinde, PKK’nın siyasal uzantısı olan HDP’ye, yakın tarihin değişik vakitlerinde Türk Devletine karşı oluşan gerginlik ve çatışma zeminlerinde defaten destek beyan etmiş bu arızalı sakıt karakteri, Elazığlının gözünün içine baka baka ve adeta hipnotize edercesine getirip PKK tarafından şehit edildiği devletin kayıtlarıyla sabit bulunan Kahraman Fethi Sekin’in kabrini yaptırmaya talip olacak duruma getiren İlimiz CHP Milletvekilinin, dün akşam saatlerinde Külliye İnşaatının Elazığ Belediyesince üstlenilmesi sonucu yapmış olduğu açıklamalar da yine siz değerli hemşehrilerimizin bilgisi dahilindedir. Külliyenin yapımını üstlenen dernek ve yüklenici arasındaki problemler nedeniyle inşaatın durması sebebiyle CHP Milletvekilinin harekete geçmesi, yarım kalan inşaatın tamamlanması ile alakalı çaba sarfetmesi, bu konuda kamuoyu oluşturmaya çalışması takdire şayandır” ifadelerini kullandı.

IŞIKVER: BİZİ TANIYAN HERKES ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR

İl Başkanı Işıkver, “Bu vesile ile belki de şehri çok iyi tanıyamaması ve Elazığlının gönül dünyasını henüz tam anlamıyla anlayamamış olmasına bağlayarak dün konu ile alakalı yapmış olduğumuz iki açıklamada da Ülkücü Katili 12 Eylül Savcısı Nurettin Soyer’in HDPKK ve LGBT Dostu oğlu Tunç Soyer’i hedef aldığımız ve ilimiz CHP Milletvekili ile alakalı tek kelime yorumda bulunmadığımız da ilgili kayıtlarda mevcuttur. İlgili Milletvekilinin, ‘Maaşımın yarısıyla Elazığspor’a yardım edeceğim, öğrencilere burs vereceğim’ dediği süreçlerde de kendisine karşı çıkıp, şahsını hedef almadığımız gibi kendi kesesinden yaptığı yardımları çok fazla reklama kaçmadan yapmasını tavsiye ederek olumlu bulduğumuz da şahsım tarafından görsel medya aracılığıyla ilimiz kamuoyu ile birkaç kez paylaşılmıştır. Fethi Sekin Külliyesinin tamamlanması ile ilgili Tunç Soyer denilen Türklük ve İslamiyetin kutsi değerlerinden nasibini almamış sakıncalı kişiliğin öncülüğü ile değil de kendisinin öncülüğünde başlatılacak bir kampanya ile yapmaya yeltense idi ilimiz CHP Milletvekilini alkışlayacağımızı ve bu gibi bir durumda maddi manevi yanında olacağımızı da bizi tanıyan herkes çok iyi bilmektedir” şeklinde konuştu.

IŞIKVER: DAVAMIZA OLAN SADAKATİMİZİ HİÇBİR ŞEKİLDE HADDİ OLMADAN DİLİNE DOLAMIŞTIR

Semih Işıkver, “Dün yapmış olduğumuz açıklamalarda da bahse konu inşaatın bu kirli şahsiyetin kirli katkısıyla değil Elazığ Valiliği öncülüğünde düzenlenecek bir kampanya ile Elazığ Belediyesi, milletvekilleri ve vatandaşlarımızın katkılarıyla bizler tarafından toplanacak kaynak ile yapılmasını doğru bulduğumuzu ifade etmiştik. Yaptığımız açıklamaların akabinde Elazığ Belediyesi veya çağrı yaptığımız diğer kurumlardan birisi inşaatı üstlenmese idi eğer, burası ile alakalı bir kampanya başlatıp bu şehrin evlatlarının kampanyaya aktif katılımını sağlayarak gerekli kaynağı bulacağımızdan ve sözümüzün gereğini yerine getireceğimizi de yine bizi tanıyan herkes çok iyi bilmektedir. Milliyet ve mukaddesat düşmanı Tunç Soyer’in Elazığımızın vatan ve bayrak aşığı evlatlarına şirin gösterilmesini ve gelecekte şehrin asli kimliğini bozmaya yönelik bir sempati altyapısının tesisini engellememizin akabinde ilimiz CHP Milletvekili bazı açıklamalar yapmış ve bizim kullandığımız üslubun seviyesini beğenmediğini ifade etmek suretiyle kendisini, şahsiyetini hedef almadığımız halde bırakın bir milletvekilini töre ve edep bilen seviyeli hiçbir insana yakışmayacak bir üslup kullanarak şahsımızı hedef almış, kendisinin ve mensubu olduğu fikir zemininin hiçbir zaman idrakinden nasiplenemeyeceği davamıza olan sadakatimizi hiçbir şekilde haddi olmadan diline dolamıştır” dedi.

IŞIKVER: KINADIĞIMIZI İFADE ETMEK İSTERİM

MHP İl Başkanı Işıkver, “Bizim davamızın ne olduğunu idrak edemediği, Elazığlının hissiyatlarını doğru kavrayamadığı, şehrimize sempatik göstermeye çalıştığı sorunlu şahsiyetten belli olan CHP Milletvekili, herhalde kurguladıkları kirli oyunun MHP tarafından bozulması sebebiyle ağzından çıkanı duyamaz hale gelmiştir. Netice itibariyle çözüme kavuşturulmuş olan ve devlet/millet aşığı Elazığ çocukları tarafından memnuniyetle karşılanan bir durumun ardından CHP Milletvekilini kullandığı çirkin ifadeler ve düşük üslup dolayısıyla kınadığımızı ifade etmek isterim. Şehrin çok önemli ve çözüme ulaşması gereken sorunları varken bu polemiğin uzamasını arzu etmememiz sebebiyle bu konu ile alakalı görüşlerimizi burda noktalarken CHP Milletvekilini de terbiye ve edep dairesine davet ediyor, aynı düşük seviyede bir cevap vermesi halinde misliyle mukabele edeceğimizi de Elazığ Kamuoyu huzurunda ifade etmek isterim. ‘Değmesin mâbedimin göğsüne nâmahrem eli..’ diye haykıran İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ruhu şâd olsun. Fethi Sekin Külliyesine, mescitlerimize, mâbedlerimize namahrem eli değdirmeyen Yüce Allah’a sonsuz hamd ve senalar olsun. Saygılarımla” diye kaydetti.