İl Defterdarı Osman Akdemir, önceki yapılandırmalar hakkında bilgiler verdi.

“Sürekli dış icraatlarına saldırılarına maruz kalıyoruz”

İlbank’ta düzenlenen toplantıda konuşan İl Defterdar Osman Akdemir ,”Ülkemizin bulunduğu jeopolitik konumu ve coğrafi konumu nedeniyle ve dünya ölçeğindeki önemli ekonomik göstergeleri nedeniyle sürekli dış icraatlarına saldırılarına maruz kalmıştır. Bu anlamda en son 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ülkemiz karanlığa götürülmek istemiştir. Gerekli tedbirlerle bu saldırıları devletimiz engellemiştir. Bunun yanı sıra devletimizin ekonomik güçleri tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. 1736 sayılı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun çıkartılmıştır. Bu kanunla ilgili geçen ay itibari ile yoğun bir çalışma maratonuna girdik. Bu çalışmalar yapılırken merkez ve ilçe müdürlüklerimizde bulunan gelir grubu mensuplarımızın büyük gayretlerini gördük. Bu gayretlerinden dolayı merkez ve ilçe mal müdürlüklerindeki gelir grubu çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Büyük bir özveri ile çalışmışlardır. Vatandaşları bilgilendirmişlerdir”dedi.

“Diğer kamu ve kuruluşlarının alacakları yönünden de yeni yapılandırmalar ve faydalanmalar getirilmiştir”

Vatandaşların müracaatlarını yaparak bu faydalanmadan istifade ettiklerini dile getiren Akdemir,”  Bu kanunla birlikte müracaat süresi sona ermiş ve yeni bir kanun 7020 sayılı harcanacakların yeniden yapılandırmasına ilişkin olarak çıkarılmış yürürlüğe girmiştir. Bu kanun 30.06.2017de müracaatları son bulmaktadır. Bu kanunla gelen yenilikler baya kapsamlıdır. Diğer kamu ve kuruluşlarının alacakları yönünden de yeni yapılandırmalar ve faydalanmalar getirebilmiştir. 30.06.2017 tarihinde bu müracaatların sona ermesi ve yeniden süre uzatımının verilmeyeceğidir. Bu anlamda teknik olarak vergi dairesi müdürlerimiz konu hakkındaki bütün bilgileri vereceklerdir” diye konuştur.

Toplantıya katılan Hazar Vergi Dairesi Müdürü Şaban Çavuş ,”213 sayılı kanun kapsamına giren vergi resim harçlar, harçlar ve yine belediyelerin almış olduğu bir takım vergi grupları yine 6183 kanun kapsamında 213 kanuna girmemekle beraber tahsil dairelerinin bu anlamda görevlendirdiği takibatın ve tafsilattın yapmış olduğu alacaklarda 7020 sayılı kanun kapsamına girmektedir ”dedi.

 Çavuş ,”Trafik para cezaları, askeri, seçim, nüfus, para cezaları, karayolu taşıma kanununa göre kestirilen para cezaları, kara yollarında usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları, Radyo televizyon üst kurulunun verdiği idari para cezaları kanun kapsamına girmekte, öğrenim katkı kredisi ve öğrenim katkı borçları, kaynak kullanımı destekleme formu, taşımaz kültür formu, katkı payı kanun kapsamına girmektedir. Vergi dairelerin takip etmiş olduğu vergi türleri bu kanun kapsamına girmektedir. Bazı kanun ve kuruluşlarının takip etmiş olduğu kanunların verdiği cezalar bu kanun kapsamına girer ”diye ifade etti.