AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kanal Fırat Televizyonunda canlı olarak yayınlanan “ Son Baskı” Programına telefon bağlantısı gerçekleştirdi.

Canlı yayına katılan Milletvekili Demirbağ Elazığlı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

DEMİRBAĞ: GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Daha önce Sivrice’de depremde yaşandı. Fay hattı üzerinde tabi uzmanlar bu konuyu daha iyi değerlendirecektir ama. Burada zaman zaman hafif şiddette deprem oluyor. İnşallah Bu son olur. Ben geçmiş olsun diyorum Sivrice’deki hemşehrilerimize, Elazığlı hemşehrilerimize. Cenab-ı Allah ilimizi ve ülkemizi daha büyük felaketlerden korusun inşallah. Depremle ilgili ifade edecek olursak, ben İstanbul’da ve İstanbul Belediyesi’nde gölcük depremini yaşamıştık. Ben Yol Bakım Müdürlüğünü yapıyordum. Dolayısıyla oradaki deprem arama kurtarma çalışmalarında bütün İstanbul Büyükşehir’in aramalarına bizzat ben katılmıştım, nezaret etmiştim” dedi.

DEMİRBAĞ: YENİ DÖNEMDE CİDDİ TEDBİRLERLE BU KONUNUN DA ÜZERİNE GİDİLECEK

Milletvekili Demirbağ, “Dolayısıyla orada daha büyük şiddetli depremlerde yaşadık. Büyük yıkıma sebebiyet veren. Cenab-ı Allah ilimizi, ülkemizi tekrar bu tür büyük faaliyetlerden muhafaza etsin. Tedbirlerini almamız lazım. Bu konularda devletimiz zaten kentsel dönüşüm ile birlikte bütün illerde imkanlar ve şartlar ölçüsünde bir hazırlık yapıyor. Gerek İstanbul’da olsun, gerek küçük kentlerimizde. Gereken tedbirler alınıyor ama böyle birden bire alınacak tedbirler değil tabi ki. Bu tabanı da hazırlamak lazım. Farklı illeri kast ederek söylüyorum;  Genel manada hazırlamak lazım. Devletimiz bu konuda gerekli tedbirleri alıyor. İnşallah bunu da atlattıktan sonra çok daha yeni dönemde ciddi tedbirlerle bu konunun da üzerine gidilecek tabi” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL