Demirbağ: Elazığ’ın Büyükşehir Olması Yönünde Çalışmalar Var

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, nüfus artmadığı müddetçe Elazığ’ın milletvekili sayısı değişmeyecektir diyerek, büyükşehir olma yönünde çalışmalar var” dedi.

Demirbağ: Elazığ’ın Büyükşehir Olması Yönünde Çalışmalar Var

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ ve ülke gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Demirbağ geçtiğimiz günlerde YSK tarafından açıklanan Elazığ’ın milletvekili sayısı ile ilgili nüfus artmadıkça Elazığ milletvekili sayısı 5 olarak kalacaktır ”dedi ve Elazığ’ın büyükşehir olması yönünde çalışmaların olduğunu belirtti.

DEMİRBAĞ: NÜFUSTA ARTIŞ SAĞLANMADIĞI SÜRECE MİLLETVEKİLİ SAYISI 5 OLARAK KALACAKTIR

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Elazığ’ımız geçmişte de son 5-6 seneye baktığımız zaman yapılan seçimlerde 4 milletvekili olduğu dönem var, 5 olduğu dönem var. Dolayısıyla o nüfusu sabit tuttuğumuz sürece, nüfusta artış sağlanmadığı sürece milletvekili sayısı 5 olarak kalacaktır. Ayrıca bir büyükşehir konusu da var. Orada da malum 750 bini yakalamamız lazım ki büyükşehir olsun. O konuda da çalışmalar var bütün şehir konusunda. Önümüzdeki yılda veya yıllarda bu da meclis gündemine sanırım gelecek. O çerçevede Türkiye’de bir idari yapının bir birliktelik arz etmesi lazım. Şimdi belli bir nüfusun üstünde olan büyükşehirlerdeki yönetim biçimiyle onun altında olan illerdeki yönetim biçimi farklılık arz ettiği zaman bir bütünlük sağlanmaz. Dolayısıyla o bütünlüğü sağlayabilmek için idari sistemin aynı olması lazım. Bu konuda da inşallah gerekli adımlar atılır” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: MAZBATA GERİ ALINMIŞ GİBİ BAŞARILI BİR ALGI YÖNETİMİ YAPTILAR

Gündemine İstanbul seçimlerini de alan Milletvekili Demirbağ, “Seçimler halen bir muamma. Niye? Sandık kurullarından, seçimde yapıla hilelerden, sayımın belli bir noktada durdurulması, bu televizyondan da verildi. Saat 18.00’da mesai bitiminde il seçim kurulunu emekliye ayırdılar. Emekliye ayrılmak durumunda kaldı. Çünkü bu görevi en yaşlı üye ifa ediyor. Saat 18.00’da üyeler paydos etmesine rağmen, mesainin bitmesine rağmen gece saat 22.00’da nasıl oluyorsa tekrar seçim kuruluna geliyorlar, 5 dakika sonra da İstanbul’un yeni başkanı Canan Kaftancıoğlu ve genel başkan yardımcıları gidiyor. Hemen yarım saat, 1 saat sonra karar çıkıyor. Bütün sayım durduruluyor. Sayım devam ettirilmiş olsaydı %10’da 15 bin gibi bir fark. 29 binden 14’bine düştü. Ne olurdu? Diyelim ki neticesinde yine Ekrem İmamoğlu kazanırdı veya büyük bir ihtimalle farkla Binali Bey kazanırdı. Ama böyle olmadı, seçim iptal edilince adeta verilen bir hak alınmış gibi, verilen mazbata geri alınmış gibi başarılı bir algı yönetimi yaptılar ve Türkiye genelinde de İstanbul’da da özellikle insanlar artık bu seçimin yenilenmesine tepki olarak Ekrem İmamoğlu’nu desteklediler. CHP’yi değil, Ekrem İmamoğlu’nu desteklediler. Sanki hakkı gasp edilmiş düşüncesiyle. Neticede de 800 bin gibi bir farkla alındı” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: BU SEÇİMDEN ÇIKARACAĞIMIZ DERSLER OLACAKTIR

Milletvekili Demirbağ, “Bu seçimden çıkaracağımız parti olarak veya millet olarak dersler olacaktır. Niye millet olarak? Çünkü Türkiye’de çok büyük projelere imza atmış bir Binali Yıldırım’ın karşısında adeta yalan makinası diyebileceğimiz genç, tecrübesiz bir insanı İstanbul gibi metropolün başına getirip belediye başkanı yapmanın ileride umarız güzel şeyler yapılır ama sloganı vardı “her şey daha güzel olacak” diye. İnşallah güzel olur. Ama ben İstanbul Belediyesi’nden gelen biriyim. Orada Beylikdüzü gibi bir belediyede başkanlık yapmış ve orada vaatlerini yerine getirmemiş bir Ekrem İmamoğlu gelip de İstanbul Belediyesi’ni layıkıyla idare edeceğini düşünemiyorum. O yükün altından kalkacağını da düşünmüyorum. Gelecektir insanlara sarılacaktır, gülecektir, çiçekle, böcekle insanlara o vaat ettiği vaatlerin bir kısmını yerine getirmek suretiyle süt, su, simit dağıtmak suretiyle 4-5 seneyi geçirecektir. Yazık oldu ben onu söyleyeyim” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: BU DÜŞÜŞ TEKRAR BİR SEÇİMİ GEREKTİRMEZ

Önümüzdeki süreçte herhangi bir seçimin gündeme gelmeyeceğinin de altını çizen Milletvekili Demirbağ, “Cumhurbaşkanımız olsun, yetkili kurullar değerlendirecektir. Oy da ki genel seçimiyle, mahalli seçimi farklı. Bizim geçmişte 2002’den sonra 2004’de mahalli seçim var, 2009’da var, 2014’de var bir de şimdi 2019’da var. Bu mahalli seçimlere baktığımız zaman hep %44, %45. Bir tek seçimde %47 olmuş. Hep bu bantta oy almışız. İstanbul seçiminde de bir önceki seçimde %47 ile almışız. Şimdi %45 oy ile. Ciddi bir düşüş yok aslında. Ama karşıda bir ittifak cephesi var. Yani 5 benzemez hepsi aman ‘Tayyip Erdoğan kaybetsin de ne olursa olsun’ diyor. Bir de bunun yanında Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı bu kararda ciddi anlamda etkiledi. Bana göre bu bilinçli yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi, Milletvekilliği seçimi 1 sene önce yapıldı. O ayrı bir seçim. Bu bir mahalli seçim. Mahalli seçimde de geçmişe de baktığınız zaman iktidarlar yıpranır ve mahalli seçimlerde bir düşüş olur. Ama bu düşüş tekrar bir seçimi gerektirmez. İkisi ayrı şey” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İlhan
İlhan - 5 yıl Önce

Elazığ bir sonraki seçime 5 değil muhtemelen vekil sayısı 4 olarak girecektir. Elazığ nüfusu fazla artmadığı için seçime doğru 4 vekil için nüfusu yeterli olacaktır. Gelecek seçimde AK parti ikinci vekili bile çıkrmada çok zorlanacak çünkü Elazığ da da hızla oy kaybediyor. Bunda da vekillerin büyük payı var.

osman
osman @İlhan - 5 yıl Önce

Sayın Demirbağ ne diyorsun Allah aşkına? ysknın aldığı karar ciddi anlamda etkiledi,bana göre bu bilinçli yapıldı diyorsun... seçimi siz iptal ettirdiniz birde bilinçli yapıldı diyorsun. Sanki başkası yaptırdı. Şaka gibi

Tarık
Tarık @İlhan - 5 yıl Önce

Sıtkı Bey çok haklısınız..

Tarık
Tarık @İlhan - 5 yıl Önce

"Sanki hakkı gasp edilmiş düşüncesiyle İmamoğlunu desteklediler" ???????? beyin yakan kısmı burası. beynim yandı gerçekten..

Tarık
Tarık @İlhan - 5 yıl Önce

Kendileri Elazığda çiçek böcekle seneleri geçirdiler farkında değil sanırım

Tarık
Tarık @İlhan - 5 yıl Önce

"Gelecektir insanlara sarılacaktır, gülecektir, çiçekle, böcekle insanlara o vaat ettiği vaatlerin bir kısmını yerine getirmek suretiyle süt, su, simit dağıtmak suretiyle 4-5 seneyi geçirecektir. Yazık oldu ben onu söyleyeyim” ???????? (beynim error verdi bu kısma) ciddi söylüyorum çok enteresan açıklamalar. yaptığı her açıklama çok enteresan.

bülent
bülent - 5 yıl Önce

Ekrem İmamoğlu mu yalan makinasıymış? güldürmeyin sayın vekil.neyse daha fazla yorum yapmiyim.

ercan
ercan - 5 yıl Önce

Sayın Zülfü Demirbağ ve diğer 3 iktidar vekili çalışmıyorsunuz! Daha önceden de bu il için yeterli çalışmadığınız halde bir fırsat seçildiniz. Elazığ işsiz, istihdam projeleri yok. Şehrin alt yapısı yetersiz. Belediyecilik yetersiz. Elazığ son seçimde oy oranlarında sinyali verdi. Umarım bu sinyali iyi okursunuz.

akın
akın @ercan - 5 yıl Önce

sayın demirbağın söyledikleri inanılır gibi değil. kendisi bunları söylerken inanıyor mu acaba? " yalan makinası İmamoğlu.yok seçim iptal edilince verilen hak geri alındı,mazbata geri alındı,sanki hakkı gasp edildi diyerek algı yapıld" falan filan...yav verilen hak geri alındı mazbata geri alındı işte ne algısından bahsediyorsunuz? şaka gibi yav bu güne kadar sayın demirbağın bütün açıklamaları inanılır gibi değil.

Elazığ ın milletvekilleri küçük kendi Büyükşehir olsa nolacak
Elazığ ın milletvekilleri küçük kendi Büyükşehir olsa nolacak - 5 yıl Önce

Yav bi git düşün yakamızdan gerisi gelir

Semih
Semih - 5 yıl Önce

Sayın vekilin açıklamalarını okudum.gerçekten insan hayret ediyor...

Azmi
Azmi - 5 yıl Önce

16 il Büyükşehir yapılırken şu an yine vekil olan iki vekil öylece izledi. Şimdi Vekil Büyükşehir olacak diyor.Muhtemelen geri kalan 51 il Bütünşehir yapılırken, Elazığ sen bu şekilde kal denmiyordur. Haydi sende kalan 51 ilin içine deniyordur. Büyükşehir ile Bütünşehirin farkını da bilmiyordur.

Palulu
Palulu - 5 yıl Önce

Yurt dışından gelen oylarla seçilmesi ne anlama geliyo acaba Sağlık Kurumları başta olmak üzere yapmış oldukları atamalarda sadakat aranırsa liyakatten uzak durulursa olacaklar şimdiden belli

Şakir
Şakir - 5 yıl Önce

düşünülüyor. Ozaman Elazığ için önemi ne? Yani Hakkari Ardahan Bayburt Çankırı Bütünşehir yapılırken Elazığ yapılırken bu durum Elazığ'ın bu illerle aynı gategoride olduğunu daha doğrusu 17 yılda Elazığ bugün Büyükşehir olan illerin yarısından iyi durumdayken bugün Bütünşehir kategorisine indirgenmesi acınacak bir durum iken buradan çıkan paye ne?Umarım Vekil Bütünşehir ve Büyükşehir ayrımını biliyordur ve Büyükşehir sözünü bilerek sarfetmiştir. Büyükşehir olursa o zaman kendilerini kutlayalım.


SIRADAKİ HABER

banner137