Demirdağ'dan, Kadınlar Günü Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yayımladığı mesajla kutladı. Demirdağ mesajında, "Dünya çapında başarılara imza atan kadınlarımızın sayısının artması övünç kaynağımızdır" dedi.

Demirdağ'dan, Kadınlar Günü Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Demirdağ mesajında; “Her yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü; insanlık olarak daha iyi bir dünya inşası yolunda kadın haklarına saygı duymayı ve dünya nüfusunun yarısını oluşturan, ailenin, toplumun ve milletin temel taşı konumundaki kadınlara daha yüksek değer verilmesini hatırlatan önemli bir gündür. Kadınlar, yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, anne olmanın getirdiği büyük kutsallığa sahip olan, sorumluluk sahibi, ailesine yön veren ve gelecek nesilleri yetiştirendir.

"Başarılara imza atan kadınlarımızın sayısının artması övünç kaynağımızdır"

Bugün, eğitim, sağlık, hukuk, sanat ve bilim gibi sayısız alandaki çalışmalarıyla dünya çapında başarılara imza atan kadınlarımızın sayısının artması övünç kaynağımızdır. Bunun yanında ülkemizde son  zamanlarda kadına yönelik şiddet olaylarının artması toplumumuzun kanayan yarası haline gelmiştir. Bu konuda herkesin kadına şiddete karşı birlikte mücadele vermesi ve bu utanç verici olayların ülkemizde ve dünya da yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Üniversitemizde görev yapan bayan akademik ve idari personel ile ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137