Demirdağ: Elazığ Mutfağı Hakkettiği Yeri Bulacak

Elazığ mutfağı çeşitlilik bakımından Türkiye’nin en zengin 2. mutfağı diyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, yemeklerimizi yeteri kadar pazarlayamıyoruz” dedi. Müdür Demirdağ birde restoran sahiplerine çağrıda bulunarak, “işletmelerinizde Elazığ yemeklerine de yer verin” dedi.

Demirdağ: Elazığ Mutfağı Hakkettiği Yeri Bulacak

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ “Elazığ Mutfağı” ile ilgili Kanal Fırat Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Ahmet Demirdağ, yemeklerimizi yeteri kadar pazarlayamıyoruz ”dedi.

DEMİRDAĞ: ELAZIĞ YEMEKLERİNİ YETERİ KADAR PAZARLAYAMIYORUZ

İl Kültür Müdürü Demirdağ, “Bizim buradaki amacımız yerel müteşebbisleri harekete geçirmek. Bizim Gaziantep’ten sonra çeşitlilik anlamında ikinci sıradayız ama biz yemeklerimizi açıkçası pazarlayamıyoruz. Yani sunamıyoruz. İnsanların önüne koyamıyoruz, lezzetlerimizi insanlara tattıramıyoruz. Şunu yapmak lazım; mutlaka şubeleşmek lazım, Harput veya Elazığ mutfağıyla ilgili restoranlar kurmak lazım, işletmeler kurmak lazım ve bunları desteklemek lazım” ifadelerini kullandı.

DEMİRDAĞ: ELAZIĞ MUTFAĞI HAKKETTİĞİ YERİ BULACAK

İşletme sahiplerine de seslenen Demirdağ, “Benim özellikle işletme sahiplerinden istirhamım kendi işletmelerinde mutlaka Elazığ yemekleriyle ilgili en az bir yemeği sürekli hale getirsinler, çıkarsınlar. Yani insanlar geldiği zaman biz Harput köftesini şurada bulabiliriz desinler. Veya Palu tavayı biz burada bulabiliriz desinler. Kuru tavayı biz burada bulabiliriz desinler. Yani insanların gidebileceği bir adres olsun. Ama belediye başkanımızın da sağ olsun bu konuda iradeleri var. İnşallah kısa zamanda onların da oluşturacağı bir gastronomi müzesi veya gastronomi alanında Elazığ mutfağının yemeklerinin sunumunun yapılacağı bir restoran tarzı bir mekan düşünceleri de var. Bunlar da oluşursa şehrimizdeki müteşebbislerde bu konuda adım atarlarsa Elazığ mutfağı hak ettiği yeri bulacak. Yani ismimiz var ama insanlara maalesef biz bu lezzetlerimizi halen sunamadık. Bundan sonraki süreçte ümidimiz o yönde. Müteşebbislerimizde inşallah bu konuda kararlı adımlar atarlarsa; son dönemlerde özellikle bilinmesini istiyoruz ki Gastronomi öne çıkan bir değer, kesinlikle zarar etmeyecekleri ve kesinlikle ön plana çıkacakları bir alan. Adım attıkları taktirde karşılığını katbekat göreceklerdir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2021, 18:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Murat
Murat - 3 yıl Önce

Sizin göreviniz ne?..,O halde makamınızı bu işi yapacak olana bırakın lütfen...

Memet Ali
Memet Ali - 3 yıl Önce

Elazigin neyi doğru dürüst pazarlanmis da mutfağı geri kalmis

Pazarcı
Pazarcı - 3 yıl Önce

Biz bulduk yiyikte pazarlamamız galdı

güzel gakko
güzel gakko - 3 yıl Önce

Elazığ nüfusunun %80 ni sanırım 'demirbağ' soyadına sahip, buna vesile olan 'muhtereme' nekadat teşekkür etsek azdır, nerde güzel bir kadro varsa böyle liyakatlı 'demirbağ' soyadına sahip güzel insanlar atanıyor. maşAllah maşAllah..

SIRADAKİ HABER

banner137