Demirdağ: Elazığ Turizm Potansiyeli Yüksek Bir İl

Deprem ve Pandemi öncesi Elazığ’ın turizm potansiyelinde artış yaşandığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, salgının bitmesi ile şehrimiz tekrardan canlanacak” dedi.

Demirdağ: Elazığ Turizm Potansiyeli Yüksek Bir İl

Deprem ve pandemi öncesi Elazığ’ın turizm potansiyelinde artış yaşandığını belirten İl Kültür ve Turizm müdürü Ahmet Demirdağ, salgının bitmesi ile şehrimiz tekrardan canlanacak” dedi.

DEMİRDAĞ: FIRAT BÖLGESİ ÇOK FAZLA TURİST ALMAYAN BİR BÖLGE

Elazığ yeteri kadar tanıtılıyor mu sorusunu da cevaplayan Müdür Demirdağ, “Tanıtım yapabilmeniz için önce yatırımın olması lazım. Özellikle turizm potansiyeli arz eden bölgelerde yatırım yapılması gerekir ki sonra tanıtımı yapılsın. Tanıtım yapıldığı zamanlarda yatırım alanları yoksa, oteller yoksa, insanlara turistik hizmeti sunamıyorsanız yatırımlarınız nakıs kalıyor. Önce yatırım yapılması gerekiyor ki yatırım gerçekleştirilsin. Çalışmalar bu yönde devam ediyor. Tanıtımın iyi yapılması, yatırımın güçlü olmasına bağlı. Yatırım güçlü olursa, tanıtımda güçlü olur. Yukarı Fırat Bölgesi çok fazla turist almayan bir bölgedir. Ama son dönemlerde buralara ciddi anlamda yönelme var. Tur şirketleri bu alanları içerisine almaya başladı. Yani bir hareketlilik söz konusu. Biz bölge destinasyonu olarak önemli adımlar atıyoruz. Diğer illerimizle de çalışmalar yapıyoruz. Kalkınma ajansımızın öncülüğünde  bölge çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bölgeye ciddi anlamda da akış sürecek. Bundan sonraki süreçte de devam edecek. Şehrimize ve şehrimizin değerlerinin olduğu kültürel alanlarımızın olduğu alanlara yatırım yapmamız gerekiyor” diye kaydetti.

DEMİRDAĞ: ÇOK ÖNEMLİ BİR YER TANITIMI YAPILMIŞ ANCAK YATIRIM KONUSUNDA ELBETTE BİZİM ATAK YAPMAMIZ LAZIM

Son dönemlerde Elazığ’ın önemli noktalarından biri olan Saklıkapı ve karaleylek kanyonlarına da değinen Demirdağ, “Kanyon bölgeleri, yeni bir bölge. Doğal anlamında harika bir bölge ama kanyonlar bölgesini gezebilmek veya tur otobüslerini götürmek için, orada alt yapının olması lazım. Mutlaka oraya tekneyle gidilmesi lazım, yani kanyon bölgesine tekne olması gerekiyor. Sosyal donatıların, alanların, alt yapısının olması lazım. Çok önemli bir yer tanıtımı yapılmış ancak yatırım konusunda elbette bizim atak yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mesut
Mesut - 3 yıl Önce

Elazığın Turizm potansiyeli var ama şansızlığı Müdürlük potansiyeli olmayan isimler söz sahibi

?
? @Mesut - 3 yıl Önce

Haklısıniz

Ali
Ali - 3 yıl Önce

Duyanda dışardan biri diyor Elazığ turizm potansiyeli olan bir il diye. Elazığda turizmden sorumlu en üst temsilci sizsiniz. Elazıgin potansiyeli var ortada bişey yoksa o zaman sorun sizsiniz müdür bey. turizm ile ilgili bu gune kdar neden cba sarf etmediniz bugüne kadar. son bir yıldır zaten bandemj deprem bahaneniz hazır Yan gelin yatın

Ali veli
Ali veli - 3 yıl Önce

Belli oluyor!

Gakgo
Gakgo - 3 yıl Önce

Ne yazık ki bı Harput bı Hazar baba bu sivrice yatırımdan nasibini almamış yerler konuşmakla olmuyor bu kadar sler

mthn
mthn - 3 yıl Önce

kameralara demeç vermekle olmuyor bu işler müdür beg

SIRADAKİ HABER

banner137