Öz büro iş Sendikası Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklaması yaparak, geçen yıl KHK İle kadroya geçen üyelerinin bazı özlük haklarından yoksun bırakılmasını protesto etti.

Elazığ’da Öz büro iş Sendikası İl Başkanı İrfan Demirtaş açıklama yaparak, grup Fethi Sekin Şehir Hastanesi önünde bir araya geldi.

DEMİRTAŞ: ENFLASYON FARKININ VERİLMEMESİNİ ASLA DOĞRU BULMUYOR VE KABUL ETMİYORUZ

Grup adına açıklama yapan Öz büro İş Sen Elazığ Başkanı İrfan Demirtaş, “Taşeron çalışırken yaşadığımız hak kayıplarının, haksız ve yanlış uygulamaların sebebi olarak taşeron sistemini görüyor, bunu anlıyorduk. Ancak kadrolu olduktan sonra bu sorunların ve haksızlıkların artarak devam ediyor olmasını asla kabul etmiyoruz. Hastane gibi insan sağlığını ve insan yaşamını doğrudan etkileyen hizmet süreçlerinin başarılı olmasının yolu çalışanların motivasyon ve performansından geçmektedir. Ancak üzülerek ifade ediyorum ki; bu durum göz ardı edilmekte bir kısım idareciler tarafından üyelerimize uygulanan psikolojik baskıların ardı arkası kesilmemektedir. 696 sayılı KHK gereği tüm haklarımızla kadroya geçmiş olmamıza rağmen eğitim intibaklarımız, yüzdelik dilimlerimiz, enflasyon farklarımız, bordrolarımızdan çıkarılmıştır. Toplu sözleşme enflasyon oransız hariç yüzde 4+4 iken enflasyon oranı yüzde 21’dir. Kamuda çalışan tüm işçi, memur hatta emekliler enflasyon farkını almış iken ağır iş koşullarında çalışan üyelerimizle yüzde 13’lük enflasyon farkının verilmemesini asla doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ: MAĞDURİYETLERİMİZ GİDERİLENE KADAR SUSMAYACAĞIZ

İrfan Demirtaş, “Kamuda işini özveriyle yapan ancak taşeron sistemi iken yıllardır büyük mağduriyetler yaşayan üyelerimizin sorunlarının halen çözülmemesi nedeniyle görevlerini gerekli yerine getirmeyen, ihmal gösteren bir kısım kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hakkımıza doğmuştur. Yapılan tüm bu haksız uygulamaların sona erdirilmesi ve iş yerindeki huzurun ve etkin verimli çalışma ortamının tekrar sağlanabilmesi amacıyla yapacağımız suç duyurusu sonucunda yüce Türk yargısının sorumlular hakkında en ağır cezayı hükmedeceklerine olan inancımız tamdır. Biz ne 12 Eylül’de tankların arkasında durduk ne 28 Şubat’ta beşli çeteler olduk, ne de 15 Temmuz’da firavunun gömleğini giyinip de Musa’nın rozetini takanlardan olduk. Haklılığımız, emeğimiz alınana kadar mağduriyetlerimiz giderilene kadar susmayacağız, meydanlarda haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Öz büro İş Sen üyeleri de mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

HABER: SITKI TAŞEL