Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu Fethi Gemuhluoğlu anısına “Dostluk ve Vefa” temasıyla Türkiye genelinde üniversiteler arası ödüllü deneme yarışması düzenledi.

Yarışma kapsamında Elazığ’da Beyza Demirelli birinci, Betül Tartar ikinci, İsmail Aydemir üçüncü oldu.

“ZULÜMLERİ HER TÜRLÜ HALLEDECEĞİZ”

Düzenlenen ödül töreninde konuşan ADEM Öğrenci Topluluğu Başkanı Gökhan Gök, “Okumaya aşık, yazmaya hevesli bir nesil olarak yetişiyoruz. Çünkü okumadığımız yerde, yazmadığımız yerde, mürekkebin olmadığı yerde kan akıyor. Şu anda Kudüs’te, Arakan’da, dünyanın birçok Müslüman ülkesinde olduğu gibi. Bizler inşallah okuyup, yazıp bu zulümlere kalbimiz ile buz edip savaşıp her türlü halledeceğiz. Umuyorum Rabbim zulüm altında olan kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Zalimleri kahreylesin inşallah” ifadelerini kullandı.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA YARIŞMA DÜZENLEDİK”

Genç Memur Sen Elazığ Şube Başkanı Saim Çolak, “Genç Mermer-Sen olarak bizler her zaman ilim, irfan, hikmet dolu şuurlu gençliğin yetişmesi için elimizden gelen bütün çalışmaları yapmaktayız. Bugün de unutulan dostluk ve vefa kavramını öğrencilerimiz arasında tekrardan bir farkındalık oluşturmak amacıyla bir deneme yarışması yaptık. 81 ilde bütün üniversitelerde dostluk ve vefa üzerine bir yarışma düzenlendi. İlimizi temsil edecek olan arkadaşımız belirlendi. Bu yüzden buradayız. Bunun ödül törenindeyiz. İnancımıza göre dostluk aslında bir nasip işidir. Dostluk bana göre katlandığımız değil, razı olduğumuz kişilerdir. Rabbim dostlarımızı ve vedamızı arttırsın” şeklinde konuştu.

“ÜMMETİNİN MANEVİ YÜKSELİŞİNE KATKI SUNMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Haluk Aras ise “Eğitim Bir-Sen olarak asıl amacımız gençlerimizi kendi öz değerlerimizle buluşturmak, bir araya getirmek ve bu şekil çalışmalar yaparak gençlerimize iyi örnekler sunabilmektir. Bizim temel amacımız budur. Kamu çalışanları adına hak ve özgürlük mücadelesi veren Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen diğer taraftan da değerler sendikacılığı yaparak ülkesinin, milletinin ve ümmetinin manevi yükselişine katkı sunmak için bu tip çalışmalar ve faaliyetler yapan sendikadır” dedi.

“MÜSLÜMANLAR OLARAK YAŞADIĞIMIZ ACI GERÇEKTEN BÜYÜK”

Memur Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi, “Şu an bizim son yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz sürecinden sonra en çok boş bırakılan alanın, ihmal edilen alanın gençlik olduğunu gördük. Bu anlamda hem Genç Memur-Sen’imizin hem ADEM topluluğumuzun bu boşluğu dolduracağına inanıyorum. Ülkemizin her alanında, her kesiminde, her yerinde bu tür okumlar, düşünce kulüpleri şeklindeki çalışmalar inşallah geleceğimizin, gençliğimizin en büyük teminatı olacak ve bu çalışmaları biz her noktada, her anlamda Memur-Sen olarak destekliyoruz. Biraz önce ADEM topluluğu başkanımız Gökhan kardeşimde anlattı. Şu an dünyada Müslümanlar olarak yaşadığımız acı gerçekten büyük. Büyük sıkıntılar yaşıyoruz” diye aktardı.

Daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.