Elazığ Belediye Meclisi Ocak ayı toplantıları ikinci oturumuyla devam etti.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Elazığ’ın kültürünün mihenk taşlarından merhum Bünyamin Eroğlu’nun isminin yaşatılması amacıyla şehir merkezindeki parklardan birine verilmesiyle ilgili gündem maddesi görüşülerek, isim tespit komisyonuna havale edildi.

Daha sonra Denetim Komisyona üye seçimiyle ilgili gündem maddesine geçildi.

Komisyona üç kişinin seçilmesine MHP’li Meclis üyelerinden tepki geldi.

MHP’li Meclis üyesi Osman Dilek söz alarak, Başkan Yanılmaz’a ilk yıl MHP’den de seçim yapıldığını, ondan sonraki süreçte ise neden üç kişi seçildiğini sordu.

Dilek’e cevap Başkan Yanılmaz’dan geldi.

Ardından MHP’li meclis üyesi Fahri Çınar, söz alarak, üye sayısının oylamaya sunulması gerektiğini söyledi ama Yanılmaz, “hayır yanıtını verdi”

Sonrasında ise adayların ismini sıralarken Başkan Yanılmaz’ın dili sürçtü ve MHP’li Meclis üyesi Hamiyet Sandıkçı’nın adını da adaylar arasında saydı.

Üç AK Parti ve Bir MHP’den aday gösterilen denetim komisyonuna yapılan oylama sonrasında Fahrettin Öztürk, Hatice Güler Şengez ve Ali Haydar Yıldız seçildi.

Denetim komisyonunda MHP’den isim olmaması gündeme cumhur ittifakı geldi.. Başkan Yanılmaz ve MHP’li meclis üyeleri ittifakla ilgili yorumlar yaptı.

Başkan Yanılmaz, ilk oturumda MHP’li Meclis üyeleri tarafından gündeme getirilen Merhum Bünyamin Eroğlu’nun Ataşehir’de bir parka, meclisten karar çıkmadan verilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Yanılmaz’ın açıklamasının ardından MHP Grup Başkanı Hakan Akan söz aldı ve Meclise gelmeden karar alınmasına tepki gösterdiklerini söyledi.

Ardından Yanılmaz yeniden söz aldı ve açıklamalarda bulundu.

VİDEO: