Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının  ortak çalışması sonucu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde hizmet veren Deneyap Teknoloji Atölyesi'ne girmek isteyen ilk ve ortaöğretim öğrencileri için uygulama sınavı düzenlendi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı  Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde, şehrimize kazandırılan Deneyap Teknoloji Atölyesi pandemi sürecinin ardından normalleşme adımları kapsamında Maske-Mesafe-Hijyen kontrolleri ile 15-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.

LGS Türkiye 1.si ve Türkiye Derecelerinin olduğu başarılı öğrencilerin yer aldığı sınavda gençlere çeşitli materyaller verilerek depreme dayanıklı bir yapmaları istenmiş ve tasarım becerileri, anlatım kabiliyetleri göz önünde bulundurularak Dene-Yap Türkiye’nin deneyimli eğitmenlerinden oluşan jüriye sunularak raporlanıp, daha sonra T3 vakfı ve Tübitak tarafından yapılacak değerlendirmeler sonrasında sonuçlanacak.

Öğrenciler, kendilerine sunulan tema doğrultusunda, özgün fikirlerini ortaya çıkaran ve teknik bilgilerini kullanabilecekleri projeleri jüri eşliğinde hazırladı.
Mucit adaylarının, belirlenen süreçte en iyi proje ve çalışmayı hazırlamak için hünerlerini sergilediği sınavda, jürinin başarılı gördüğü öğrenciler Deneyap Teknoloji Atölyesi'ne kabul edilecek.

EREN: BU GENÇLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren: “Sonuçların açıklamamsının ardından 3 yıllık eğitim süreci boyunca geleceğini tasarlayan, üreten ve Milli Teknoloji Hamlesine ciddi katkılar sunacak bu gençlerimize başarılar diliyorum. Geleceğimize en büyük yatırımın çocuklarımızın ve gençlerimizin olduğu bilincinde olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına T3 Vakfına ve TÜBİTAK’a öncülük ettikleri için ve katkılarından ötürü sonsuz şükranlarımı iletiyor, bir kez daha bu projeden faydalanacak gençlerimizi ve ailelerini tebrik eder başarılarının devamını dilerim” dedi.