Deneyap Türkiye Atölyesi Elazığ'da Açıldı

Cumhurbaşkanlığı ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği tesis edildi.

Deneyap Türkiye Atölyesi Elazığ'da Açıldı

Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinin eğitim modeli, iki yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanmıştır.

Deneyaplarda, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlerimiz Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 10 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler almaktadırlar. 3 yıllık bu süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri, hem özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü Gaziantep Teknofest programına teşvikleriyle, konuşmalarının ardından 30 ilde bulunan Deneyap atölyelerimizi canlı yayın bağlantısıyla eş zamanlı toplu açılışını gerçekleştirdi.

Elazığ Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Elazığ Gençlik Merkezinde kurulan Deneyap Atölyesinin açılışında kurdela kesimini ise, Sayın Cumhurbaşkanımızla eş zamanlı olarak il müdürü Abdulsamet Eren yaptı.

Açılış sonrası Gençlik Ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren; Deneyap Atölyelerimizde mesafe, maske ve temizlik koşullarına uyulacak şekilde öğrenci sayı planlanmasının gerçekleştirildiğini ve eğitimlerin de kısa sürede başlatılacağını duyurdu.

Eren; 2023 Türkiye hedefleri doğrultusunda Milli Teknoloji Hamlesiyle beraber geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmekteyiz. Hür düşünen, donanımlı ve üreten gençlerimizin her zaman destekçisi olacağını sözlerine ekledi. Aynı zamanda da pandemi süresince Deneyap Atölyelerimizin EBA Destek Noktası olarak gençlerin hizmetine sunulduğunu bilgisini verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
A.YILMAZ
A.YILMAZ - 4 yıl Önce

Hayırlı olsun. Gençlere sunulan güzel projeler..son zamanlarda teknoloji alanında önemli gelişmeler yaşanmakta.. Gençlere böylesi fırsatlar tanındikca eminim güzel işler gerçekleştirecekler.

SIRADAKİ HABER

banner137