Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Sürsürü Mahallesi’nde Dilek ve Petek sitesi yerinde yeniden yapılmıştı.

Elazığ’da yapımı devam eden binlerce konut arasında ilk tamamlanan bölge Dilek ve Petek sitesi oldu. Geçtiğimiz günlerde yüklenici firma tarafından konutlar TOKİ’ye teslim edildi.

Bölge sakinleri konutların nasıl ve ne zaman verileceğini merak ederken konuyla ilgili alınan karar belli oldu. Dilek ve Petek Sitesi’nde 179 adet konutun tesliminin kura çekilişiyle yapılması kararlaştırıldı.

Tamamlanan konutlar için bugün saat 15.30’da kura çekimi yapılmaya başlandı. Kura çekiminin ardından hak sahiplerine kura çıkan dairelerinin anahtarları teslim edilecek.

Merakla beklenilen kura çekilişi Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarından canlı olarak yayınlandı. 

VALİ YIRIK: HAYIRLI OLSUN

Çekiliş öncesinde açıklamalarda bulun Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Bugün Elazığ’ımızda Sivrice merkezli depremde malumunuz Sürsürü Mahallesi’nde Dilek ve Petek Sitesi’ndeki binalarımız yıkılmıştı. O günden itibaren devletimiz hızlı bir şekilde aynı günden aynı saatlerden başlamak üzere depremzedelerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla hızlı bir çalışmaya girişti. Bu çalışma neticesinde bir ay sonra Dilek ve Petek Sitesi’nin ihalesini yapmak üzere 179 konutu devletimiz hazır hale getirdi. Bugünde vatandaşlarımızın hak sahibi olduğu konutların kura çekimini yapıyoruz. İnşallah vatandaşlarımıza devletimizin göstermiş olduğu bu kolaylıkla birlikte vatandaşlarımıza uygun şartlarda ödeme imkanlarıyla inşallah yeni konutlarına kavuşacaklar. Yeni konutlarımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Vali Erkaya Yırık'ın açıklamalarının ardından 179 konutun çekilişi gerçekleştirilerek tamamlandı.