“Deprem ve Kentsel Dönüşüm” Masaya Yatırıldı

Depremin üzerinden aylar geçti ama hala gündemimizden düşmedi. Evleri hasar gören vatandaşların bir an önce konutlarına kavuşması için neler yapılabileceği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

“Deprem ve Kentsel Dönüşüm” Masaya Yatırıldı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda deprem konutlarının yapımını hızlandırılması ve kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.

PİRİNÇÇİ: KAMU OYUNUN NASIL BİR TALEBİ VAR DİYE KONUŞTUK

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman Avcıl ve yapı denetim firmalarının katıldığı toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci, “Ağır hasarlı olup şehir merkezinde kalan muhtelif binalarda vatandaşların binalarını yapmada sıkıntı olduğunu bununla ilgili ne yapabilir diye sayın bakanımız bu konuda duyarlılık gösterdi. Elazığ için ne yapılabilirse onu konuştuk. Bu arada kentsel dönüşüm genel müdürlüğümüzde o akşam bizim misafirimiz oldu. Nasıl bir çözüm üretebiliriz, kamu oyunun nasıl bir talebi var diye konuştuk. Bunu daha önceden tabi bir süreçti devam etti. 7 bin 269 AFAD yasasından dolayı ağır hasarlı olan binaların aynı zamanda 6bin 306’ya göre dış tespiti yapılırsa bina bazında kentsel dönüşün haklarından yararlanılması hususunda sayın bakanımızın verdiği olur ile bu işe başladık. Fakat bununla ilgili bu işin ayakları mı diyelim çeşitli yöneteceğimiz çalışacağımız bir sistem olması gerekiyor. Bunlardan biri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise diğeri yapı denetim firmaları, bir diğeri yapı denetim firmaları bir diğeri müteahhit firmaları bir diğeri ise vatandaşlar” açıklamalarında bulundu.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cehdeddin
Cehdeddin - 4 yıl Önce

Sanayi ve Kırklar mahallelerinde hasarlı olup, binalardan çıkartılanlar fakat iş yerlerinden çıkmamak için direnenler var.


Elazığ Son Haber

Tahir
Tahir - 4 yıl Önce

Kentsel dönüşüm, tüm şehir merkezini kapsamalı.

Özge
Özge - 4 yıl Önce

Ağır ve orta hasarlı binalar bir an önce kentsel dönüşüme alınmalı ve ivedilikle yıkılmali. Ewi ağır veya orta hasarlı olup halen icinde oturanlar war . Niye çünkü yıkım süreci gec işlediği icin vatandaş gidip 1500 tl kira veremeyeceği icin canı pahasına hasarlı ewde oturmayı tercih ediyor. Yazik günah

Mehmet özçelik
Mehmet özçelik - 4 yıl Önce

Elazıgda ağır hasarlı tüm binalar kentsel dönüşüme alılması lazım

Celal tüntaş
Celal tüntaş - 4 yıl Önce

Benim evime ağır hasar verilmişse benim birdahakarot veya benzeri rapor almama ne gerek var o raporu almasam kentsel dönüşüme girmezmiş zaten maddi durumumuz iyi değil bunun hakkında bilgi almak istiyorum

SIRADAKİ HABER

banner137