Depremde Yıkılan Omikan Mezrası Camisinin Temeli Atıldı

Baskil İlçesi Topaluşağı Köyü’nde işadamı ve Elazığspor Eski Kulüp Başkanı Hacı Murat Yümlü tarafından yapımı üstlenilen caminin temeli atıldı.

Depremde Yıkılan Omikan Mezrası Camisinin Temeli Atıldı

24 Ocak tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde Baskil İlçesi’ne bağlı Topaluşağı Köyü Omikan Mezrası Camisi de ağır hasar almış ve yıkılmıştı.

Depremden geriye sadece minaresi ayakta kalan caminin yerine yapılacak olan ve İşadamı Elazığspor Eski Kulüp başkanlarından Hacı Murat Yümlü’nün yapımını üstleneceği caminin ilk harcı İl Müftüsü Selami Aydın’ın duaları ile döküldü.

Yümlü’nün annesinin adını taşıyacak olan 150 metre kare alanda inşa edilecek olan caminin temel atma törenine Baskil Kaymakamı Mahmut Cami Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı İhsan Akmurat, İl Müftüsü Selami Aydın ve köy sakinleri katıldı.

YÜMLÜ: HER ŞEYİ HÜKÜMETTEN BEKLEMEK DOĞRU DEĞİLDİR

Törende konuşan İşadamı Hacı Murat Yümlü, “Ülkemiz büyük bir felaketten geçiyor. Deprem, covid diğer şer güçler derken her şeyi hükümetten beklemek doğru değildir. Biz devletiz; devlet olmak ne demek? Halk devlettir. Bir de Türkiye’nin her bir yanında yıkılan bir camimiz olur, okul olur diğer inşaat alanları olur. Bizler iş adamları olarak elimizi atmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: DEPREMDE CAMİLERİMİZDEN DE ZARAR GÖRENLER VARDI

Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, “24 Ocak depremi yaşandı. Tabi ki pek çok yerler zarar görmüştü. Camilerimizden de zarar görenler vardı. İlçemizde de 8 tane cami hasar görmüş. Yıkılacak inşallah yerine yenisi yapılacaktır. Esasen biz bu konuda sayın muhtarlarımızla istişare halindeydik. Topaluşağı köyümüzde de muhtarımız düşünüyordu ben bu camiyi nasıl inşa edebilirim diye. Elbette ki cami inşaatına başladıktan sonra Rabbim tabi ki yardımcı olacaktır. Ama tabi bunun bir külfeti, bir zahmeti de olur biliyordu. Ama bir gün bana telefon açtı dedi ki bir hayır sahibi iş adamımız bu konuda caminin yapımını üstlenmek istiyor. Dedim gayet güzel, çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.

AKMURAT: BURADA HAYIRLI BİR VESİLE İLE TOPLANMIŞ BULUNMAKTAYIZ

Depremin ardından yaraların sarılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, “Bugünde burada hayırlı bir vesile ile toplanmış bulunmaktayız. Bu hayrı yapan bu hayra öncülük eden değerli iş adamımız, başkanımız Hacı Murat Yümlü’ye sizler huzurunda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

BOZKUŞ: ALLAH KENDİSİNDEN RAZI OLSUN

Köy Muhtarı Haşim Bozkuş da, “Camimizin depremde ağır hasar gördüğü, Cahit Kuran ve Saim Saltekin vesilesiyle iş adamımız Hacı Murat Yümlü tarafından yapımı üstlenilmiştir. Allah kendisinden razı olsun” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2021, 17:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yavuz
Yavuz - 3 yıl Önce

Allah hayrını kabul ede. Dünya döndükçe sevabı vesile olanada yazılacak. Ne güzel

SIRADAKİ HABER

banner137