Elazığ Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturum ile başladı.

Toplantının başında açıklamalarda bulunan Başkan Şerifoğulları, 24 Ocak tarihinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla milletinin yanında olduğunu belirterek, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Başkan Şerifoğulları’nın konuşmasının ardından MHP Meclis Grubu’nun, “belediye personeline deprem nedeniyle ek ödeme yapılması” talebini içeren önerge sunuldu.

Önerge ile ilgili konuşan Başkan Şerifoğulları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı imzaladığı kararname ile devlet memurlarına ek ödeme kararı alındığını anımsatarak, önergeyi oylamaya sundu.

Toplantıda daha sonra gündem maddeleri görüşülmeye başlanıldı. 24 Ocak tarihinde meydana gelen depremde iş yeri hasara uğrayan ya da yıkılan esnaftan ruhsat harcı alınmaması ile ilgili gündem maddesini görüştü.

Toplantıda bir diğer gündem maddesi ise, Başkan Şerifoğulları’nın ilk kez televizyonlarımız ekranlarından duyurduğu, üç ay boyunca su fatura tahsilatının yapılmaması oldu.

İki gündem maddesi de görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

VİDEO