Depremden Zarar Gören Esnaf Sıkıntısını Dile Getirdi

Bakkallar Odasına bağlı esnaflarımız çok ciddi sıkıntılar içerisinde diyen Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top,  6,8’lik depremi atlattık, şimdide ekonomik deprem yüzünü göstermeye başladı” dedi.

Depremden Zarar Gören Esnaf Sıkıntısını Dile Getirdi

Yaşanan depremin ardından Elazığ’da faaliyet gösteren ve zarar gören esnaflar sıkıntılarını dile getirdi.

TOP: EKONOMİK DEPREM YÜZÜNÜ GÖSTERMEYE BAŞLAMIŞ DURUMDA

6,8’lik depremi atlattık derken şimdide ekonomik deprem yüzünü göstermeye başladı diyen Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, “Şuanda ekonomik deprem yüzünü göstermeye başlamış durumda, özellikle Bakkallar odasına bağlı esnafımız ciddi bir ekonomik sıkıntı içerisindeler. Bildiğiniz gibi iki yıl gıda ihtiyacını karşılayacak yardımlar gelince esnafımızı etkiledi. Bunlarla ilgili Devletimizin gıda sektörüyle ilgili KOSGEP Desteğinden faydalanmalarını talep ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da açıklamış olduğu 1 ile 100 bin arası, depremde zarar gören esnaflara, KOSGEP destekli faizsiz kredi vereceklerini ifade ettiler” dedi.

TOP: CİDDİ ÖNLEMLER ALINMASINI TALEP EDİYORUZ

Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, “Bu ekonomik sıkıntıdan dolayı, en azından kurulan çadır kentlere birkaç tane bakkal kurulmasını talep ediyoruz. Özellikle iş yeri yapı kooperatiflerinin oluşmasını istiyoruz. Kamuda çalışan evleri yıkılan insanlarımız tabi ki de zarar gördü fakat esnaflarımız, çift taraflı hasar gördü hem evleri hem iş yerleri zarar gördü. Esnaflarımızın kredi kartı borçları varsa daha büyüyecektir. Bunla ilgili ciddi önlemler alınmasını talep ediyoruz” diye kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2020, 20:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137