Depremzede Çocuklara Robotik Kodlama Eğitimi Verildi

Elazığlı çocuklara depremde yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri amacıyla robotik kodlama eğitimleri veriliyor. Eski Devlet Hastanesi’nde kalan çocuklara verilen eğitimlerle çocuklar hem öğreniyor hem de keyifli vakit geçiriyor.

Depremzede Çocuklara Robotik Kodlama Eğitimi Verildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordine ettiği ve İpek Yolu Uluslararası Gençlik ve Çocuk çalışmaları merkezi tarafından yürütülen robotik kodlama eğitimi çocuklara verilmeye başlandı.

Eski Devlet Hastanesi’nde kalan depremzede çocuklara elektronik devreler yardımı ile kodlama dilleri kullanılarak ihtiyaç duyulan yönde komut verme işlemleri başta olmak üzere çok sayıda konuda eğitim veriliyor.

KAYA: BURADAKİ ÇOCUKLARIMIZA ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ VERİYORUZ

“Yarını Tasarlayanlar  “Projesi koordinatörü Safa Kaya, oluşturulan atölye ile çocuklarda deprem nedeniyle oluşan travmanın azaltılması çalışma yaptıklarını söyleyerek, “Bu atölyede depremzede çocuklarımıza robotik kodlama eğitimi veriyoruz. Projeyi destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, aynı zamanda da projenin yürütücüsü olan ve İpek Yolu Uluslararası Gençlik ve Çocuk çalışmaları merkezi kapsamında 3 eğitmen arkadaşlarımızla beraber buradaki çocuklarımıza robotik kodlama eğitimi veriyoruz” dedi.

KARATAŞ: KENDİLERİNE BİRER SERTİFİKA TAKTİM EDECEĞİZ

Eski Devlet Hastanesi C blok sorumlusu Fahri Karataş’ta çocuklara bu süreçte destek olmak istediklerini belirterek, “Bu kodlama dersi sonrasında kendilerine birer sertifikada taktim edeceğiz. Bu projeyi Gençlik ve Spor Bakanlığı kapsamında yapılan yarını tasarlayan projesi olarak geçmekte. İlimizde kurulan İpek Yolu Uluslararası Gençlik ve Çocuk çalışmaları merkezi projesi kapsamında öğrencilerimize bu kodlama dersi eriliyor” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137