Pertek Çemişgezek STK Platformu kuruldu.

Derneğe Dönem Sözcüsü olarak Naim Doğan getirildi.

Gerçekleşen programa Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, Siyasi temsilciler, STK temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ELAZIĞ’A VE BÖLGE İNSANLARIMIZA DUYURMAK AMACIYLA BİR ARAYA TOPLANDIK”

Pertek Çemişgezek Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcülüğünü yapacak olan Şavak Der Başkanı Naim Doğan, “Önemli bir buluşma için toplanmış bulunuyoruz. Elazığ’da bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz bölgemiz derneklerinden Şavaklılar Derneği, Çemişgezek Ulukaleliler Derneği, Pertek Bermazlılar Derneklerinin ve her iki ilçemizin Belediye, Kaymakamlık ve siyasi partilerinde manevi destekleriyle birlikte merkezi Elazığ’da olacak olan Pertek-Çemişgezek Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu oluşturmuş bulunmaktayız. Bugün de oluşturmuş olduğumuz platformun düzenlediğimiz bu toplantı ile Elazığ’a ve bölge insanlarımıza duyurmak amacıyla bir araya toplanmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“BÖLGE İNSANIMIZ SÖZ HAKKI VE SAVUNMA HAKKINA SAHİP OLACAK”

Doğan, “Derneklerimiz sayısal anlamda az görünseler de temsil ettikleri hedef kitleleri bakımından oldukça büyük, güçlü ve köklü derneklerdir. Şunu da rahatlıkla söyleyebiliriz ki tüm temsil ettikleri hedef kitle Elazığ nüfusunun yaklaşık dörtte birini teşkil etmektedir. Kurduğumuz platformun ortak çalışmaları ile birlikte STK’lar arasındaki diyalog güçlenecek, ortak hareket edilerek bölge insanımızın tek başına çözemediği, hal yoluna koyamadığı sorunları dile getirecek, bölge insanımız söz hakkı ve savunma hakkına sahip olacak yalnızlık hissine kapılmadan taleplerini daha rahat dile getirecektir. Amacımız bölge insanımızın artık sorunlarını birbirlerine değil, muhataplarıyla konuşmasına imkan verecek diyalog zeminini oluşturmaktır. Pertek Çemişgeze STK Platformu olarak bölge insanımızın her türlü toplumsal sorununa meşru ve makul dairede çözüm üretmek için katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.