Dernek Başkanlığına Yalçıner Seçildi

Keban ilçesinin önemli köylerinden olan Nimri Dayanışma Derneği yeni yönetimini belirledi. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Şair ve Yazar Selahattin Yalçıner oldu.

Dernek Başkanlığına Yalçıner Seçildi

Keban İlçesinin tarihine ışık tutan gerek eğitim düzeyi, gerek kültürel yönleriyle her zaman öne çıkan köylerinden biri olan Nimri Köyü Derneği yeni yönetim kadrosunu seçti.

''Nimri Dayanışma Derneği'' ismiyle 1983 yılında kurulan dernek, son 10 yıldan beri yaptığı “Ağbaba” etkinliği ile adeta festival havası yaşatarak, çevre İl ve ilçelerde adından söz ettirmeye başladı.

''Nimri Dayanışma Derneği'' Yönetim Kurulu Başkanı, Şair ve Yazar Selahattin Yalçıner dernek faaliyetleri hakkında şunları söyle;  “Nimri köylülerimiz çoğunlukla İstanbul olmak üzere, çeşitli şehirlerde hatta dünyanın başka başka ülkelerinde yaşıyorlar. Amacımız Nimri köylümüz her nerede yaşarsa yaşasınlar, biz onlara gerek sosyal medyadan gerek telefondan ulaşıyoruz zaten. Ama ne kadarına ulaşıyoruz konusu, soru işareti olarak hep aklımızda kalıyor.

Her zaman yanlarında olduğum ve desteklediğim eski yönetim kadrosu, harika bir proje geliştirdi ve yılda bir kez ''Ağbaba etkinliği'' düzenledi. Bu etkinliğin amacı diğer şehirlerde yaşayan köylülerimizi, Nimri'ye getirip yüz yüze görmelerini ve hasret gidermelerini sağlamak. Hasret sözü bu konu için gerçekten abartılı değil, çünkü köylülerimizin tamamı uzaktan yakından birbirine illa ki akraba.

"TEKNİK DANIŞMA KURULU"

Nimri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Yalçıner, “Her köylümüze ulaşmak için, bu yeni yönetimde üç kuşağın yer almasına özen gösterdik. Dernek yönetimlerinde alışıla gelenin dışında, ''Teknik Danışma Kurulu'' adında faklı bir oluşum yaptık. Bu kurulda gerektiği zaman bilgisine baş vuracağımız, alanlarında kendini ispatlamış 15 değerli Nimri köylümüz var” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2019, 20:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137