Yılbaşı gecesi Konteyner kentte kalan Seher teyze hayat mücadelesini Kanal Fırat Televizyonu’nda yaşlı gözlerle anlatmış, oğlu Alper ise “kim gece kondu da yaşamak ister ki” sözleri ile noktalamıştı.

Ailenin bu sözlerine devletin şefkatli eli duyarsız kalmadı; Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları devreye girdiler.

Vali Yırık ve Başkan Şerifoğulları Bakır ailesini sıcak bir yuvaya kavuşturdular.

Sıcak yuvasına kavuşan Seher teyzenin gözü yine yaşlı ama bu defa sevinçten…

SEHER TEYZE: DEVLETE ALLAH ZEVAL VERMESİN

Depremzede Seher Teyze, “Kanal Televizyonu’na teşekkür ederim. Onların sayesinde oldu. Elimizden tuttular. Bir sıcak yuvamız oldu. Daha ne diyeyim. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun, valimizden Allah razı olsun bin kere. Siz vesile oldunuz. Siz yaptınız. Devlete Allah zeval vermesin. Bütün ekiplerine, büyüklerimize Allah başlarına bir şey getirmesin. Bu hastalık ortadan kalksın. Ümidim yoktu. Bir yuvamız oldu. Çocuğum en azından kimseye boynunu bükmedi. Daha çok bükecekti. Daha ortada çok kalacaktık böyle olmasaydı” ifadelerini kullandı.

SEHER TEYZE: ÇOK ŞÜKÜR BİR YUVAMIZ OLDU

Aile kendilerine el uzatan Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarına teşekkür eden Seher Teyze, “Çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun onlardan. Bin kere razı olsun valimizden. Belediye başkanımızdan da razı olsun. Ne bileyim Allah razı olsun herkesten. Eli içinde olan herkesten Allah razı olsun. Elimizi tuttular bizim, sokaktan bizi kurtardılar. Ortadayız. Çok şükür bir yuvamız oldu taşındık, oturuyoruz” şeklinde konuştu.

ALPER: 2020 YILININ SON GEVESİNDE ASLINDA KAPIMIZI ÇALAN KANAL FIRAT DEĞİLDİ DE YENİ BİR UMUTTU

Depremzede Alper Bakır ise, “Yılbaşı gecesi 2020 yılının son gevesinde aslında kapımızı çalan Kanal Fırat değildi de yeni bir umuttu aslında yeni bir hayattı. Ben başta Kanal Fırat ekibine, Kanal Fırat ailesine ve başta Sayın Valimiz Erkaya Yırık, Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na bizzat teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bize yardımda bulunan, sesimizi duyan, sesimize cevap veren ve bu hususta bize her türlü yardımı, desteği sağlayan bütün devlet adamlarına ve Elazığ halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun” dedi.

ALPER: RABBİM DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

“Allah devletimize zeval vermesin” diyen Alper, “Valimiz sayesinde yeni bir hayat sahibi olduk, yeni bir sayfamız açıldı, yeni bir sıcak yuvamız oldu. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Aslında Erkaya Bey bize bir babalık yaptı. Ben kendi şahsım olarak ‘Vali Baba’ diyorum kendisine. Allah razı olsun. Geride kalan ihtiyaçlarımızı gideren belediye başkanımız olsun, türlü türlü devlet erkanları olsun. Hepsine ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim bu devleti başımızdan eksik etmesin. Rabbim devletimize zeval vermesin. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

VİDEO