YKS’nin tüm oturumları tamamlandı.

Öğrenciler ’de aileleride zorlu maratonun sonuna geldi.

Sınav stresine kısa bir ara veren Veliler ve üniversite adaylarını artık açıklanacak sonuçlar ve tercih heyecanı bekliyor.

Kimi sınavdan yüzü gülerek çıktı, kimi ise sınav zordu diye dert yandı.

“DEZAVANTAJLI BÖLGELERE ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Gençlik Spor Bakanlığı adına bu projeyi yürüttüklerini ifade eden Gençlik Spor Bakanlığı Elazığ Gençlik Merkezi Gençlik Lideri İbrahim Onur Kıstak, “Gençlik Spor Bakanlığının yapmış olduğu projelerde bizde ilimizde bakanlığımızın adı altında temsil etmeye çalışıyoruz. Bizde bu proje kapsamında “Genç Dönüşüm Projesinde” sınava giren kardeşlerimizin ÖSYM’nin dağıtmış olduğu kalemleri toplayıp, dezavantajlı bölgelerde, köy okullarında ihtiyacı olan kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Ayrıca Elazığ Gençlik Merkezi Personeli olarak da sınava giren bütün kardeşlerimize de başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜLLÜ OLARAK BAŞLADIK, İŞİMİZ HALİNE GELDİ”

Bu işe gönüllü olarak başladığını vurgulayan Kıstak, “Gönüllü arkadaşlarımızda var, biz devlet çalışanıyız. Zaten bu işe gönüllü olarak başladığımız için sonrasında ister istemez bu bizim işimiz haline geldi. Ama sonuna kadar da çalışan da olsak her zaman gönüllü yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Projenin her yıl gerçekleştiğini ifade eden Gençlik Spor Bakanlığı Program Sorumlusu ve Gençlik Lideri Adayı Ömer Albayrak da, “Projemiz her yıl yapılmakta, bu proje her yıl düzenlenmekte. Bizde olabildiğince buradaki arkadaşların kalemlerini toparlayıp, köy okullarındaki öğrencilere, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmaya çalışıyoruz. Sınavdan tabi olumsuz şekilde çıkanlar var, olumlu şekilde çıkanlar var, olabildiğince onları kırmadan, incitmeden düzgün bir şekilde kalemlerimizi toparlayıp ilgili yerlere dağıtıyoruz. Sınava giren arkadaşlara bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum, inşallah iyi bir sınav atlatmışlardır. Bundan sonraki süreçte Allah yardımcıları olsun” dedi.