“Dijital Dönüşüm & Endüstri 4.0” semineri”

Elazığ TSO’da Planlamadan Uygulamaya Dijital Dönüşüm ile Endüstri 4.0 Semineri Düzenlendi.

“Dijital Dönüşüm & Endüstri 4.0” semineri”

Elâzığ TSO’da planlamadan uygulamaya dijital dönüşüm ile endüstri 4.0 semineri düzenlendi.

YAŞA: ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ KONULARIN BAŞINDA GELİYOR

Seminerin açılış konuşmasını yapan KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa, “Dijitalleşme bildiğiniz gibi özellikle son yıllarda çok ciddi anlamda hem kamu devlet olarak çok önemsediğimiz, hem de imalat sektörü ve sanayi çok ciddi anlamda ihtiyaç duyduğu konuların başında geliyor.

Daha önce bildiğiniz gibi girişimcilerimizi; 50 bin lira,100bin ve 0 faizlik kredi çektiğinde, hem hizmet sektörüne hem de imalat sektörüne hibe veriyorduk. Ama bu yıldan itibaren, 2019 yılı tarihi itibariyle artık hizmet sektöründe 5 bin lira veya 10 bin lira kuruluş desteği mahiyetinde bir destekle başlatıp, personel sayısına göre 30-35 bin liraya kadar destek veriyoruz. Ama imalat sanayisinde bu destek 100 bin liraya,200bin liraya, 300 bin liraya arttırdık” dedi.

ARSLAN: FİRMALARIMIZIN DİJİTALLEŞMEDE MAKSİMUM DERECEDE İSTİFADE ETMESİ ÇOK ÖNEMLİ

ETSO Başkanı Asilhan Arslan ise, “ Günümüz dünyasında artık teknolojiden, yapay zekadan, robotik sistemlerden verinin saklanabilmesi, kontrol edilebilmesi ve yönlendirilmesinden bahsediyoruz. Bugün ki konumuz sadece sanayileşme değil. Ticari faaliyet yürüten tüm firmalarımızın da dijitalleşmeden maksimum derecede istifade etmesi çok önemli. Artan rekabet koşulları ile globalleşen dünya ile artık uluslararası rekabet çok acımasız. Elazığ’ımız da bu rekabetli iş dünyasında en iyi şekilde kendini temsil etmesi, en yüksek derecede kendini temsil etmesi, yer edinmesi gerekir. İşte devletimiz KOSGEB marifetiyle bizlere bazı destekler sunarak, dijitalleşmeden endüstri 4-0 modellerinden veri toplama, saptama ve yönetme modellerinden, IOS dediğimiz modellerden maksimum derecede istifade etmek adına bize maddi kaynak desteği sağlıyor” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: BEN ELAZIĞ’I BU AÇIDAN ŞANSLI ŞEHİRLERDEN BİRİSİ GÖRÜYORUM

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’da, “Bugün günümüzde şu şehirin büyüklüğü, küçüklüğü, ölçeği çok bir anlam ifade etmemektedir. Özellikle bilginin yoğunlaştığı, bilgininin arttığı, iletişimin arttığı, modernleşen dünyada bunu illa kata küçük şehirlerde olabilir, büyük şehirlerde olabilir. Hatta ben bunu bu aşamada bu süreçte büyük şehirlerin daha dezavantajlı, geleneksel şehirleri daha dezavantajlı görüyorum. Daha bu tip şehirler daha esnek, daha hızlı karar alabilen yeni sisteme, yeni ekonomik alanlara daha hızlı girecek. Rekabet gücünü arttıracak ve başarılı olacaktır. Ben Elazığ’ı bu açıdan şanslı şehirlerden birisi görüyorum. Hem tarihi geçmişi hem köklü tarihi, medeniyet anlayışı, kültürü, sanatı hem de bulunduğu turistik konum ve bir adeta ölçek olarak ta butik şehir olması ve yeni yeni özellikler girmesi açısından hem iştahlı hem de güçlü ve şanslı görüyorum. Tabi burada bize düşen görev; Vizyonu iyi belirlemek, hedefleri iyi belirlemek ve dünyaya bu şehri açık hale getirmektir” dedi.

SAPDAĞ: KENDİLERİ BİLGİYE ÇOK DEĞER VERİYORLAR

Enerparc AG Genel Müdürü Özgür Sapdağ, “Türkiye de yaptığımız projelerde şuanda da 200 mega bitlere yaklaştı.Bunu yaklaşık 20 mega biti Elazığ da ki yatırımlar, bunların yaptığımız projelerde Elazığlı yatırımcıların özellikle takdir ettiğimiz özellikleri, kendileri bilgiye çok değer veriyorlar” diye kaydetti.

KOÇ: SAATLİK MAHSUPLAŞMA HIZI VARDIR

İndustry Kurucu ortağı Ömer Koç ise, “ Çatı üzerinde normalde öz tüketim modelinde saatlik mahsuplaşma hızı vardır. Yani güneş saatlerinde üretiyorsunuz, ürettiğiniz ölçüde tüketmeniz gerekiyor. Bunun en büyük dezavantajı şu; sanayici öğle arasında verdiğinde, ya da hafta sonu paydos yaptığında ürettiğini satamıyoruz. Ya da kullanamıyoruz, boşa gidiyor. Şimdi çok güzel bir sistem çıktı. Aylık mahsuplaşma yani aylık dediğimiz toplam yönetimimiz, toplam tüketimimizi karşılıyor, ona göre mahsup edebiliyorsunuz” dedi.

GEZER: ALMANYA’DA Kİ ŞİRKETLERLE KARŞILAŞTIRMASI GEREKİR

Trovarit AG Genel Müdürü Muharrem Gezer ise, “ Sanayi ve Ticaret odaları için, o ticaret odasının birbirine dönük olduğu, şuanda örneğin Elazığ ticaret odasına bağlı bünyelerin, sanayicilerin dijital dönüşümde olduğu seviyesine gelip ve onların benzer profildeki Almanya’da ki şirketlerle karşılaştırması gerekir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019, 19:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Turgay TURHAN
Turgay TURHAN - 5 yıl Önce

Bu haberi yapana iyi bir Türkçe dilbilgisi dersi vermek lazım. Ya da gazeteye bir redaktör işe almak lazım. Okuma yazma oranının en yüksek olduğu illerden biri olan Elazığ’ın düştüğü duruma bakın, içler acısı malesef

SIRADAKİ HABER

banner137