Dil ve Konuşma Terapisi Semineri Verildi

Mavi Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Mavi Işık Otizm Derneği, özel eğitim veren hocalara seminer düzenledi.

Dil ve Konuşma Terapisi Semineri Verildi

Mavi Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Mavi Işık Otizm Derneği işbirliğinde özel eğitim öğretmenlerine dil ve konuşma terapisi ile özel eğitim semineri düzenlendi.

2 gün süren seminerde İstanbul ve İzmir’den gelen uzmanlar eşliğinde eğitim verildi.

ELAZIĞ’DAKİ ÖĞRETMENLERİMİZLE BULUŞTURDUKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Dil ve Konuşma Terapisti Mehmet Ongun, “Özele gereksinimi olan çocuklarda dil ve konuşma terapisi ve özel eğitim konulu seminer veriyoruz. Elazığ’da böyle bir organizasyon yapan Mehmet beye, Bedrettin beye ve Nurullah beye teşekkür ediyorum. Bizi buralarda ağırladılar ve bizi Elazığ’daki öğretmenlerimizle buluşturdukları için teşekkür ediyorum” dedi.

“HEM DAHA ÇABUK SONUÇ VERİYOR HEM DAHA KEYİFLİ OLUYOR”

Özel Eğitim Uzamanı Serge Özdemir, “Bugün ki seminerde duyu, bütünleme, floortime ve benzeri yaklaşımları anlatıyorum. Otizmli çocuklarda kullanılan davranış teknikleri yerine beyin ve onu şekillendiren yöntemler üzerinden bahsediyoruz. Genelde Türkiye’de ve Dünya’da davranışı şekillendiren yöntemler devam ediyor ama artık günümüz koşullarında beyni yeniden şekillendiren davranış yerine çocuğun davranışlarına yön veren, beyni eğiten eğitimler çok daha popüler olmakta. Hem daha çabuk sonuç veriyor hem daha keyifli oluyor” ifadelerinde bulundu.

“HER YIL BU TARZ ETKİNLİKLERE VE ÇALIŞMALARA YER VERMEKTEYİZ”

Mavi Kardelen Rehabilitasyon Merkezi sahibi ve Mavi Işık Otizm Derneği Başkanı Mehmet Emrem, “İki gün boyunca özel eğitim alanında hizmet veren hocalarımıza hem otizm alanında hem dil konuşma alanında yetersizliklere nasıl çözüm üretilir ve bu alanda yeni yöntem ve modeller hususunda çeşitli bilgilendirmeler yapıyorlar. Özellikle Mavi Kardelen Rehabilitasyon Merkezi ve Mavi Işık Otizm Derneği olarak özel eğitim alanında her yıl bu tarz etkinliklere ve çalışmalara yer vermekteyiz ve bunun daha anlamlılığı noktasında özellikle davetlerimize icabet eden kıymetli uzman arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137