Din Görevlileri Birliği Derneği Elazığ Şubesi tarafından, “”Erbakan’ı Anlamak ve İslam’da İttifak Ahlakı” konulu bir konferans düzenlendi.

Kültürpark Mamurat’ül Aziz Salonunda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Partinin yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AMAÇLARINI ANLATTI

Din Görevlileri Birliği Derneği Elazığ Şube Başkanı Özkan Ergen, “Din Görevlileri Birliği Derneğimiz 2008 yılında hocamız tarafından bizzat kurulmuş, 2011 yılında Elazığ şubemiz açılmış ve geçtiğimiz günlerde de olağan kongremiz gerçekleştirerek çalışmalarımıza başlıyoruz. Din Görevlileri Birliği Derneğimizin kuruluş amaçları ve görevleri şunlardır, din görevlilerinin görev bilincini gerçekleştirmek, milletimizin İslam’ı kavraması ve İslam’a göre yaşamasını sağlamak, dinimize karşı yapılan gizli açık saldırıları önlemek, gençleri yetiştirmek ”dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Eski başbakanlardan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile ilgili anılar paylaştı.

“FARKLI FİKİRLER HER ZAMAN DOĞRUYU BULMAKTA YARDIMCI OLUR”

Konferansa konuşmacı olarak katılan DİNBİRDER Genel Başkanı İlahiyatçı – Eğitimci – Yazar Muhittin Hamdi Yıldırım, “İhtilaf ederken uygulayacağımız sistem, adap, protokol, yöntemler… Evet, ihtilaf edebilir insanlar, neden? Çünkü farklı farklı fikirler her zaman doğruyu bulmakta yardımcı olur. Ama bu farklı fikirleri kavga sebebi yaparak Müslümanların birliğini zayıflatma noktasına gitmesi doğru değil ”ifadelerine yer verdi.