Dinç’ten Kitap Tanıtımı

AK Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Avukat Aziz Dinç, biri İslam coğrafyasında yaşananları enine boyuna anlattığı, “Osmanlı Esaretinde Arap Baharı” ve Elazığ’ın sorunları ve çözümlerini içeren “Elaziz’i Tanımak” adlı kitaplarını anlattı.

Dinç’ten Kitap Tanıtımı

AK Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Avukat Aziz Dinç, çıkarmış olduğu iki kitabı için tanıtım toplantısı düzenledi.

Dinç, toplantıda ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak açılışını yapmasına yönelik protestolarda çok sayıda Filistinlinin şehit edilmesiyle başlayan olaylara değindi ve “İsrail, dünyanın gözünün içine baka baka Filistin’de katliam yapıyor” dedi. 

“BİR TAKIM ÜLKELERİN İSRAİL’DEN YANA SAF TUTTUĞU BİR İSLAM COĞRAFYASINDA NE DESEK BOŞ”

Dinç yaptığı konuşmada, “Bugün içimiz kan ağlıyor desem yeridir. İsrail’in dünyanın gözünün içine baka baka katliam yaptığı bir günde, Ramazan’a bir gün kala orada kardeşlerimizin kanlarının yere düştüğü bir ortamda bizlerin bir Müslüman olarak ne yapıp, yapmama konusunda halen daha tereddütleri olan bir takım ülkelerin İsrail’den yana saf tuttuğu bir İslam coğrafyasında ne desek boş. Bahreyn’i, Suud-i Arabistan’ı ve diğer ülkeler İsrail’den yana saf tutup oradaki Müslümanların katline göz yumdukları bir ortamda biz Müslüman olarak sadece Facebook’ta iki mesaj paylaşarak bu acılara ne kadar ortak olduğumuzun da takdirini Rabbim bilir. Rabbim özellikle bu çaresizliğimizde yapamadıklarımızdan dolayı bizleri affetsin” dedi.  

DİNÇ, İKİ KİTABINDA DA YAZILARINI BİR ARAYA GETİRDİ

Ardından Osmanlı Esaretinden Arap Baharına ve El-Aziz’i tanımak adlı kitaplarını tanıtan Dinç, iki kitabında da yazılarını bir araya getirdiğini söyledi.

Dinç yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Bu coğrafya ile ilgili yazmış olduğumuz yazıları topladığımız Osmanlı Esaretinden Arap Baharına diye bir kitabımız var. Bu kitapta 41 yazımız var. Bu 41 yazı İslam’ın gelişiyle başlayan ve özellikle 1300 yılından sonra bu coğrafya üzerinden oynanan oyunlar ile Müslümanların bunlara karşı nasıl çaresiz kaldığına dair yazılarımızı topladığımız bir kitap çalışmamız. Burada nerden nereye dediğimiz İslam alimlerinden başlayıp Kudüs olayları, kurulmak istenen Kürt devleti Gazze’den Afrin’e diye Siyonizmin 1897’de almış olduğu ve bize uygulattığı kararları içeren bir kitap. İkinci kitabımız ise yine yazmış olduğumuz yazılara istinaden Elazığ’ın 5000 yıllık tarihinden başlayıp şu an günümüze kadar yaşanan süreci anlattığımız, 33 yazımızı topladığımız bir eser. Burada özelikle Elazığ’ın sorunları, Elazığ’ın imarı, Elazığ’ın şehirleşmesi, turizmi, göçü, sanayi sitesinin sorunları yer alıyor. Bu şekilde topladığımız bir kitap çalışmamız.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137