Karakoçan İlçesi’nde yapılacak olan Diyanet Okulu’nun ilk harcı düzenlenen törenle atıldı.

İlçede düzenlenen törene Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, İlçe Kaymakamı Abdullah Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, İlçe Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve diğer davetliler katıldı.

YEĞİN: HEDEFİMİZ FAYDALI NESİL YETİŞTİRMEK

Karakoçan İlçe Müftüsü Mahmut Yegin, “Bizim bugün yapmak istediğimiz, hedeflediğimiz de işte tam olarak budur. Çocuklarımız kuruduktan, büyüdükten sonra değil henüz fidanken onları eğmek, onları vatan sevgisiyle, Allah’ınız bilen, bayrağını bilen, büyüğe, küçüğe saygıyı bilen, paylaşmayı bilen, merhameti bilen bir nesil yetiştirmek” ifadelerini kullandı.

AKBABA: BİZİ EN ÇOK MANEVİ KISMI İLGİLENDİRİYOR

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, “Halkımızın manevi boyutuyla birleşerek yaptıracağı bir yapının temelini atmak için toplanmış bulunmaktayız. Fakat ben bu işin fiziki özelliklerinden çok manevi kısmına dokunmak istiyorum. Bizde en çok bu kısmı kalacak çünkü. Çünkü bu yapı bittikten sonra bütün burada edep üretilecek, ilim irfan öğretilecek, terbiyeyle talim edilip güzel ahlak ile donatılacak çocuklarımız. Huzur ve maneviyat dolu mekanda ben, sen, o olmayacak. Bu mekanda hepimizin çocukları, hepimizin ailesi, hepimizin geleceği olacak” şeklinde konuştu.

ŞAHİN: ÇOK ÖNEMLİ BİR FAALİYET BU ANAOKULU

Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin, “Proje ilk ilk bize geldiği zaman çok heyecanlandık. Güzel bir proje, iyi bir proje olduğuna ilk başından beri inanıyoruz. İnşallah bugün burada bu gördüğümüz heyecanla da ben inanıyorum ki Karakoçanlı hemşehrilerimiz en kısa zamanda, en kısa süreçte bu anaokulunu faaliyete alacaklarına ben inanıyorum. Herkesin desteğini bekliyoruz. Kıymetli çocuklarım için çok büyük, çok önemli bir faaliyet bu anaokulu. Gerçekten ilçemizde çocuklar için çığır açabilecek, çocukların gelişimine büyük katkı sağlayacak bir eğitim öğretim yuvası olacak. Ben bu eğitim öğretim yuvasına düşünce aşamasından itibaren bu temel atma aşamasına getiren kıymetli valimize, sayın valimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ABBASOĞLU: TEMEL DİNİ BİLGİLERİ ÖĞRETİLECEK

Okulun çocukların dini ve manevi gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, “Karakoçan Diyanet 4-6 yaş okulu minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı müfredat çerçevesinde Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğretecek ve çocuklarımızın manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimini verecektir. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarında Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenecek, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak görecektir. Bunun yanı sıra çocuklarımız sosyal ve fiziksel gelişiminde etkili olan sosyal etkinliklerle birlikte el becerisi ve öz güveni gelişmiş saygılı, hayata sevgiyle bakan bireyler olarak yetişeceklerdir” diye ifade etti.